×
„Cât mai avem timp”: un citat de la Richard Gere pentru cei înaintați în vârstă

„Cât mai avem timp”: un citat de la Richard Gere pentru cei înaintați în vârstă

„Aceasta este viața și niciunul dintre noi nu va ieși de aici viu. Așadar, nu ar trebui să te tratezi ca pe ceva secundar. Atâta timp cât este timp, trebuie să trăiești pentru propria ta plăcere. S-ar putea să fie prea târziu mâine „.

Există multe articole pe Internet despre acest subiect: „La 50 de ani, viața abia începe”, dar aruncă o privire în jur … Mulți oameni la această vârstă sunt dezamăgiți, obosiți, apatici.

La 50 de ani, a vorbi despre unele realizări și speranțe pentru mulți este ridicol. Doar cei cu bani au perspective. Ei își pot permite vara în noiembrie și schiul în august. Să trăiască așa cum vor.

Ei bine, nici nu mai vorbim despre dragoste: o femeie după 35 de ani își pierde șansele unei căsnicii de succes exponențial. Cele care sunt mai în vârstă nu contează deloc pe bărbați. Acestea trăiesc în liniște, singure.

Și majoritatea bărbaților înțeleg că la 50 de ani nu mai sunt la fel de importanți.  Mai ales pentru fetele tinere. Aceste fete tinere sunt ca niște crocodili – dacă le oferi un deget, vor mușca până la cot.

Deci, se pare că oamenii după 50 de ani au doar un mod simplu de viață, o activitate preferată, hobby-uri și copii cu nepoți. Unii au prieteni, dar cu fiecare an există tot mai puțină comunicare.

E plictisitor să trăiești …

Citește însă ce are de spus actorul Richard Gere despre viață:

„Aceasta este viața și niciunul dintre noi nu va ieși viu de aici. Așadar, nu ar trebui să te tratezi ca pe ceva secundar. Atâta timp cât este timp, trebuie să trăiești pentru propria ta plăcere. Mâine s-ar putea să fie prea târziu „.

Nu luați expresia „trăiește pentru propria ta plăcere” la propriu. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să cheltui ultimii bani pe achiziții inutile. Este vorba despre a accepta toate condițiile pe care le avem și de a ne reorganiza mental la un alt mod de viață.

Curăță-ți viața de străini, de opiniile impuse, de gândurile negative. Realizează-ți dorințele chiar dacă sunt mici, dar foarte de preț. Și este mult mai ușor să faci asta  acum decât atunci când erai tânăr, pentru că odată cu anii vine experiența și înțelepciunea, prudența și înțelegerea.

În fiecare an putem deveni mai fericiți. Și dacă acest lucru nu se întâmplă, înseamnă că această problemă trebuie rezolvată și nu trebuie  să renunți la tine.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.