×
Câteva cărți care ajută femeile să depășească o criză de despărțire

Câteva cărți care ajută femeile să depășească o criză de despărțire

Uneori dragostea este necruțătoare. Chiar și cele mai puternice și adevărate relații pot da crăpături și să se ruineze în câteva clipe. Noi femeile, vedem cuplul ca un generator de viață. Odată ce suntem iubite, apreciate și de neînlocuit, relația căreia i-am dat viață se transformă în rolul existenței noastre pe Pământ. Dar ce să întreprindem dacă aceasta duce inevitabil la eșec? Cum să depășim pierderea care se egalează cu o stare de comă spirituală profundă?

La sigur, ați avut cazuri în care ați fost nevoite să vă consolați prietenele, surorile sau colegele care sufereau depresia despărțirii. Fiecare femeie își are propriul său tratament în asemenea cazuri, dar noi totuși încercăm să ne ajutăm aproapele să depășească perioada emoțional vulnerabilă din viața și să își regăsească sensul pentru care va respira, va iubi, va crea în fiecare zi. Iată de ce în bagajul intelectual al fiecărei femei se regăsește câte o carte împuternicită să ajute o femeie să depășească criza de despărțire și să-și recapete încrederea în sine. Topul celor mai eficiente cărți, lecturarea cărora îți trezește dragostea de viață se rezumă la:

Marte și Venus o iau de la începutscrisă de Dr. John Gray, un filosof american, scriitor și autor de diverse cărți de dezvoltare personală. Această carte se recomandă celor care au fost părăsiți sau tocmai au pus punct unei relații bolnăvicioase. Autorul îndrumă cititorul spre luarea deciziilor potrivite în procesul de tratare a rănilor sufletești. El îi convinge că a fi în despărțire nu înseamnă a fi în singurătate și că ei pot și merită din nou ă fie fericiți.

Împlinită și fericită, posesoarea unei cariere excelente universitare, poetă și mama unei actrițe talentate, iată universul unei femei de 50 de ani, protagonista romanului “O vară fără bărbați de Siri Hustvedt. Și pare că nimic și nimeni nu ar putea să-i tulbure starea de liniște, dacă, într-o zi soțul ei nu i-ar fi afirmat că vrea să-și ia o pauză după mai bine de 30 de ani de căsnicie. Deci, împreună cu eroina romanului veți trăi crize profunde, dar și veți găsi soluții potrivite pentru a evada din coșmarul singurătății.

Efectele pe care le au despărțirile față de climatul fiziologic și psihologic al organismului sunt totalmente diferite pentru fiecare individ. Unii își alină durerea într-un club de noapte, alții merg în călătorie sau se dedic în întregime lucrului și carierei. Ce să faci, însă, atunci când ai pierdut controlul asupra problemei și ai căzut într-o depresie profundă lipsită de speranța de evadare? Ei bine, nu ai decât să deschizi cartea Exerciții de meditații pentru depășirea depresiei de Mark Williams, John Teasoale, Zindel Segal, Jon Kabat-Zinn și să urmezi sfaturile autorilor pentru prevenirea depresiei, regăsirea echilibrului sufletesc și eliberarea de nefericirea cronică.

Uneori despărțirile ne fac să ne simțim neputincioase, nenorocoase, lipsite de respect, apreciere și încredere în propriile forțe. Într-adevăr, schimbările psihologice pe care le suportăm atunci când trăim o criză de despărțire se manifestă prin lipsă de motivație, frică de eșec, lipsa de curaj și introversiune profundă. Dar atunci când bărbatul care a crezut în puterea feminină nu mai e alături, fiți Dumneavoastră cea care va recâștiga, cu orice preț, credința în succes. Faceți băi relaxante cu uleiuri esențiale, plasați în dormitor niște bețișoare parfumate, cu o aromă calmantă, mergeți la sport, faceți ceea ce vă doreați de mult timp, citiți. Lectura cărților cu aceeași linie de subiect ca și ghidul pentru femeile care doresc sa trăiască o viață de succes, cu genericul “Femei puternice” de Louise L. Hay, ne învață că succesul trăiește doar în noi și nu ne rămâne decât să îl descoperim. Pentru a fi apreciate în societate trebuie să pornim, în primul rând, să ne iubim pe noi înșine, să credem, să sperăm și să luptăm necondiționat cu barierele interioare pe care ni le creăm.

Așadar, cartea este ca un medicament pentru suflet. Ea te va încuraja să experimentezi iubirea de sine și să acoperi golul ce l-a lăsat despărțirea. Fiți un cititor neobosit, permiteți lecturii să fie parte componentă a vieții și atunci nu vă veți simți niciodată singuratice.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.