×
Cauzele singurătății tale, explicate de psihologul rus Mihail Labkovskii

Cauzele singurătății tale, explicate de psihologul rus Mihail Labkovskii

Pentru că îți este frică de relații

Tata și mama se certau prea des, se ajungea la bătaie, apoi într-o bună zi s-au bătut? Nu e înțelept, însă cu o asemenea experiență de viață, vei gândi involuntar că relația = durere, obide și frică.

Pentru că îți este frică de bărbați

Încă o situație tipică: dacă tata a fost un agresor și te lovea, „te educa” cu centura sau dacă ai trăit o experiență traumatică cu fostul, este mare probabilitatea ca să dezvolți în tine frica față de bărbați.

Ți s-au spus lucruri proaste

Că nimeni nu se uită la tine sau că meriți doar un prinț, că o relație sau viața de familie – e o muncă istovitoare, că bărbații sunt mârlani și trebuie să te lași dominată. Într-un asemenea caz și eu nu mi-aș mai dori o relație.

Tatăl a plecat din familie și nu l-ai mai văzut de atunci

Toate acestea sunt niște situații de viață apropiate de banalitate, pentru că dacă bărbații într-adevăr ți-au adus doar suferință, e logic că nu vei mai dori să ai un bărbat alături. 

E adevărat, însă: cineva dorește să calce frecvent în aceeași situații, însă altcineva decide să nu mai facă acest lucru. Tot ce trebuie să fac este să-l găsească pe acel cineva care te va face fericită.

Iar asta se face cu ajutorul greșelilor și încercărilor. Ieși cu un băiat, el face lucruri care te fac se te simți incomod, îi spui acest lucru. Situația se repetă?

Spune-i adio și caută pe altcineva. Și într-un final îl vei întâlni pe acel cineva alături de care te vei simți minunat.

Iar frica față de bărbați va dispărea atunci când vei merge la întâlniri, vei comunica cu sexul opus, nu-ți fie frică că o vei da în bară. Primele tentative niciodată nu sunt ideale. 

Și într-un final…

Sunt indivizi care pur și simplu nu au nevoie nici de relații și nici de familie. Sunt puțini, însă există. Я хочу сказать, что есть отдельные индивиды, которым тупо не нужны ни отношения, ни семья.

Их мало, но они существуют. Помните Сэм из «Секса в большом городе»? — Да, эта героиня слеплена по образу и подобию реально существующих, живущих среди нас людей.

Правда, многие из них воспринимают свое счастливое и выбранное одиночество как проблему лишь по той причине, что нечто подобное – исключение из правил, они в меньшинстве и думают, что «плохие» и «неправильные».

Что ж, если вам так нравится жить, в этом совершенно нет ничего плохого!

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.