×
Ce am învățat dintr-o relație cu un bărbat mai în vârstă

Ce am învățat dintr-o relație cu un bărbat mai în vârstă

Ne-am întâlnit la o petrecere în stilul anilor ’80. Ma invitat să dansez. Am observat imediat că era un adevărat domn, care chiar mă îngrozise puțin. Sunt obișnuită cu faptul că tipii din cluburi sunt întotdeauna un pic insistenți. Dar nu el. M-a ținut aproape, dar nu prea mult. Când s-a apropiat să mă sărute după aproximativ o oră de dans, a fost elegant și drăguț. Ceva nu este ok, așa cum este cazul muzicii puternice și a cocktail-urilor.

Apoi am înţeles… Am întrebat câți ani are și mi-a spus: „50”. Iar eu am 35 de ani. M-am întâlnit cu bărbați puțin peste 40 de ani, dar 50 – mi s-a părut prea mult chiar și pentru mine. Dar el m-a chemat să dansăm și am fost de acord. A doua zi mi-a scris și m-a invitat la cină la un restaurant. CINĂ ÎN RESTAURANT! Nu la fel ca bărbaţii de vârsta mea. Până la urmă, am fost împreună câteva luni și am înțeles:

1. Bărbații mai în vârstă nu caută întotdeauna doar un corp tânăr.

Desigur, le place să aibă o fată tânără lângă ei, le place să pună mâinile pe picior sau chiar mai jos de talie. Dar le place compania. Ei pot vorbi ore întregi despre orice: despre viață, cărți, filme, muzică. Aceşti bărbaţi au experiențe de viață pe care doresc să le împărtășească. Și vor să audă despre viața ta.

2. Bărbaţii mai în vârstă sunt încrezători.

Cel puțin cei care fac cunoştinţă cu fete tinere. Desigur, există încrezuţi şi în rândul celor de 20-30 de ani. Dar totuşi, adevărul este că  devenim cu toții mai încrezători odată cu vârsta.

El a fost foarte simplu în comunicare, a comunicat cu copiii lui adolescenți foarte deschis, ceea ce mi-a plăcut. El a avut succes în cariera sa. Iar când am întrerupt relația noastră, a fost supărat, dar a luat-o calm și rațional. Bărbatul mai în vârstă este probabil mai matur.

3. Bărbatul mai în vârstă are încredere în el și în dormitor.

Orice publicitate ne-ar fi impusă, bărbații mai în vârstă nu suferă de probleme legate de erecție. Dacă sunt, atunci le au şi bărbaţii mai tineri. În relația mea, dorința noastră sexuală a coincis, el nu a avut niciodată probleme cu acest lucru și nu a fost nevoie de nicio pilula albastră.

Un alt plus: bărbații în vârstă au experiență în pat, știu să-i placă femeii.

4. Relația cu un bărbat mai în vârstă te face să îţi evaluezi prioritățile.

Din anumite motive, în relațiile cu bărbaţii de vârsta noastră, nu ne gândim la asta la fel de mult ca în relația cu cei mai în vârstă. Am început imediat să mă gândesc la ce perspective avem. Voi putea să trăiesc cu faptul că în câțiva ani sănătatea lui se poate înrăutăți, că își va pierde locul de muncă? Și copiii: sunt gata să-i cresc singură, de fapt, în 10-15 ani?

5. Bărbaţii mai în vârstă nu sunt întotdeauna „tătici-sponsori”.

Ne-am respectat reciproc și ne-am tratat ca fiind egali. Nu mi-a oferit bani, nu i-am slujit. Dar este o experiență frumoasă atunci când ești tratată ca o adevărată doamnă, chiar dacă el are 50 de nuanțe de gri în părul lui.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.