× Prima pagină Relații Horoscop Dezvoltare Personală
Ce spun bărbații despre dragoste

Ce spun bărbații despre dragoste

1. Sentimentele tale nu înseamnă prea mult

Sentimentele sunt partea cea mai ușoară a iubirii. Ele pot fi frumoase și îți pot aduce momente minunate. Însă în realitate, ele nu înseamnă prea mult.

Ceea ce faci – contează. Fiecare zi: comunicați și ascultați, găsiți compromisuri și iertați, aveți răbdare pentru voi și mergi noaptea după iaurt – asta va determina o femeie să creadă că o iubești și că sentimentele tale sunt reale.

Iată care este problema.

2. Iubirea nu învinge tot

Uneori timpul câștigă. Sau logistica, sau bagajele, sau frica că vrei mai multe de la viață, sau problemele cu nervii, sau banii, sau copii, sau lipsa sexului, sau o beție bună, sau prea multă atenție din partea bărbaților, sau datoriile.

Și niciunul dintre aceste lucruri nu neagă acea mare iubire care încă se află în centrul a tot ce este între voi.

3. Iubirea nu acceptă ipoteze

Tu ai păreri că ești cineva și că ai o funcție anumită – însă toate acestea nu sunt decât niște idei. Atâta timp cât relația ta nu le va accepta și nu le va respinge.

Uneori ești mai bun, decât ți-ai fi imaginat, alteori mai slab. Uneori singur te miri că ești mai bun și mai puternic, însă uneori rămâi șocat influența unor lucruri mici asupra ta.

Niciodată nu vei ști până nu vei afla.

4. Culcă-te furios

Uneori se întâmplă lucruri după care nimic bun nu mai apare în viața ta. Ai spus, ai demonstrat și ai cedat. Și iarăși din nou – niciun progres.

Nu mai ai posibilități să faci bună acea zi. Dacă încă nu ți-ai cerut scuze pentru ceea ce ai făcut, înseamnă că ești la un pas să faci acest lucru. Doar un somn bun te poate scăpa în acest moment (Nu fi prost să lași patul vostru și să mergi să-ți petreci noaptea pe canapea. Pur și simplu respectă această linie invizibilă dintre voi).

5. Râdeți mult, mai ales pe seama voastră

Să faceți glume și să vă tachinați după o ceartă puternică – este cel mai frumos lucru care se poate întâmpla în relația voastră.

Uneori, ea se ascunde nu de mine, dar de trecutul ei. Brusc, atunci când tu ai stricat o farfurie sau ai adus alt sort de mere. Despre ce îi amintește acest lucru? Nici nu pot să îmi imaginez.

6. Iartă, pentru că poți

Întotdeauna.

7. Mergeți fiecare în rândul său

Nu vă consumați unul pe altul, oricât de mult v-ați dori asta. Aveți grijă ca fiecare dintre voi să rămână la fel – el însuși, acel om alături de care vrei să trăiești.

Cel mai bun lucru pe care trebuie să îl faci – este să rămâi pe loc pentru a înțelege încotro să mergi și cum să trăiești fără partenerul tău, dacă se va întâmpla acest lucru. Vei fi pierdut și depresiv pentru o perioadă, însă lumea ta nu va exploda. Partenerul tău întotdeauna va simți când vei pune presiune pe el, în cazul în care el devine centrul universului tău.

8. Dragostea nu este o salvare

Nu vei putea salva pe nimeni. Și Nimeni nu te va putea salva. Relațiile nu „repară” și nu „lecuiesc”. Tu poți doar să ajuți o persoană să strângă acele bucăți care îl vor construi un tot întreg pentru a se salva. Dacă încerci să îl salvezi, nu o să îți reușească, iar într-un final vă veți simți prost ambii. Și dacă speri să partenerul tău te va salva, iar el va simți acea presiune, ambii vă veți simți inconfortabil când această salvare va eșua.

9. Fiți slabi. Tu. Ea. Amândoi

Uneori suntem slabi și chiar jalnici. Toți avem momente legate de trecut. Frici care trăiesc în interiorul nostru. Trebuie să îi permiți partenerului tău să fie slab, uneori, chiar dacă s-ar părea că acest lucru nu este ușor. Permite-i să fie slab pentru că să nu-i fie rușine atunci când își va arăta slăbiciunea. Asta înseamnă siguranța în relație.

10. Nu întotdeauna este personal

Îmi este foarte greu să înțeleg uneori că am fost rănit fără intenție. Uneori, partenerul tău ar putea primi niște lovituri sub centură, nu de la tine, ci de la trecutul său. Neașteptat. Brusc. Direct. Când tu ai stricat o farfurie sau când ai adus alt sort de mere. Despre ce îi amintește acest lucru? Nu pot să înțeleg.

11. Și totuși sentimentele voastre au valoare

… Însă chiar și așa asta m-a atins și voi spune despre acest lucru.

12. Surpriză!

Flori pe masă miercuri. „Te iubesc” – șoptit pe neașteptate. Pregătește-i paltonul înainte de a ieși din casă. Lucruri mici, dar care sunt binevenite pentru un drum în doi.

Autor: Dani Fleisher

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.