×
Cel mai greu lucru este să pierzi ceea ce ar putea fi …

Cel mai greu lucru este să pierzi ceea ce ar putea fi …

Uneori, cel mai greu lucru când pierzi pe cineva este că pierzi ocazia, șansa a ceea ce s-ar putea întâmpla.

Este un lucru să renunți la ceea ce a fost. Să renunți la poveștile care au devenit amintiri. Numai asta sparge inima.

Dar apoi la durere se adaugă gânduri despre ceea ce ar putea fi dacă ați fi rămas împreună. Te gândești cum ar putea fi viața dacă acea persoană nu ar fi plecat. Te gândești ce momente și ce fel de dragoste ar putea fi dacă nu va-ți fi despărțit.

Dar adevărul este că te poți ține de amintiri, dar nu poți ține cu adevărat viitorul. Nu poți ține pasul cu ceea ce s-ar putea întâmpla, pentru că nu s-a întâmplat niciodată și nu se va întâmpla niciodată. Și a pierde o șansă pentru viitor este dureros. A pierde șansa de a crea noi amintiri este teribil.

Obișnuiai să ai planificat un viitor cu el. Aveai de gând să trăiești cu el toată viața. Ai avut un număr infinit de oportunități care te așteptau. Mii de conversații perfecte, profunde și milioane de călătorii minunate. Sperai la multe clipe perfecte.

Dar apoi, într-o clipă, totul a dispărut. Speranțe, oportunități, momente plăcute care au ascuns viitorul pentru voi doi, pur și simplu spălate cu apă, ca și cum nu ar fi existat. Și în acel moment nu-ți puteai da seama cât de mare e durerea ta, pierderea ta.

Acum ești chinuită de faptul că nu vei ști niciodată ce s-ar fi putut întâmpla. Nu contează de câte ori îți trăiești despărțirea, nimic nu se va schimba. Viitorul tău nu se va întoarce în mod magic. Fostul tău nu se va întoarce, oricât de mult ai spera.

Nu poți rezolva asta. Viața nu merge întotdeauna conform planului. Deci, singura opțiune este să te conformi cu ceea ce ai avut. În cele din urmă, te vei liniști, vei elibera totul de genul „și ce ar fi dacă”.

O să doară. Poți plânge în fiecare zi. Dar după toate aceste lacrimi, vei ști că ceea ce ai avut a fost special. Ce vei păstra când vei trece mai departe. Ce se va întâmpla întotdeauna cu tine, chiar fără această persoană.

Și într-o zi va fi mai ușor. Poate nu mâine. Poate nu luna viitoare. Dar într-o zi vei vedea că ceea ce ai avut a fost minunat și vei putea să te împaci cu sfârșitul poveștii tale.

Și apoi, în sfârșit, puțin câte puțin, inima ta se va deschide spre noi oportunități. Mintea ta se va deschide până la gândul că magia, dragostea și momentele perfecte sunt încă în așteptare pentru tine. În sfârșit vei înțelege că, deși inima ta doare, nu va durea pentru totdeauna. Și odată ce realizezi asta, vei vedea că universul este încă de partea ta. Și îi vei accepta oportunitățile, în ciuda durerii, pentru că viața poate fi încă bună.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.