×
Cele 5 întrebări pe care să ți le pui înainte de a începe o relație

Cele 5 întrebări pe care să ți le pui înainte de a începe o relație

1. Știu oare care sunt limitele mele?

Înainte de a începe să construiești o relație este important să știi ce vei putea accepta și ce nu, astfel încât atunci când va apărea o situație, să știi exact care este poziția ta. Atunci când o persoană nu știe cum vrea să fie tratată într-o relație – nu vorbind la general, ci în mod specific – poate închide ochii la prea multe lucruri și poate ierta prea mult. Și când închidem ochii la ceva, acel lucru se repetă, devine o  normă și ne obișnuim, ca și cum așa ar fi normal – de aceea trebuie să decidem din timp care sunt limitele peste care nu vom păși niciodată.

2. Am nevoie de dragoste pentru a simți ce îmi lipsește sau pur și simplu ca un bonus în viața mea? 

Este un lucru este să începi o relație atunci când simți că viața ta este deja plină și altceva e atunci când fugi de singurătate. Dragostea și relațiile complete pot fi numai în primul caz, când există mult mai puțin risc de dependență.

3. Care sunt valorile mele principale?

Acesta este punctul cheie – să știi care sunt valorile tale, ce prețuiești, ce priorități ai. Trebuie să alegem un partener a cărui sistem valoric coincide cu al nostru.

4. Care sunt necesitățile mele?

Este foarte important să știi de ce aveți nevoie de la relație, cât timp ai nevoie să petreci împreună cu partenerul tău, cum trebuie să fii iubită, etc. Trebuie să cunoaștem nevoile noastre psihologice, fizice, emoționale și sexuale pentru a le explica partenerului și pentru ca aceste nevoi să fie îndeplinite.

5. Cum voi asigura echilibrul în viața mea?

Și acest lucru este important. Dacă nu știi cum să faci asta, relațiile pot să îți absoarbă cu ușurință viața. Trebuie să poți echilibra timpul cu prietenii, timpul personal și cu relațiile personale. Aceasta este garanția unei vieți fericite.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.