×
Cele 8 acțiuni ale prietenului tău care ți se par drăguțe, dar sunt de fapt un semn al unei relații toxice

Cele 8 acțiuni ale prietenului tău care ți se par drăguțe, dar sunt de fapt un semn al unei relații toxice

Examinează cu atenție toate punctele!

1. Ți se pare drăguț că e gelos atunci când îți petreci timpul cu alți bărbați.

S-ar putea să-l găsești foarte drăguț că e gelos pe alți bărbați din viața ta. Crezi că, în acest fel, te protejează pur și simplu pentru că îi este teamă să nu te piardă. Cu toate acestea, este un semn de comportament toxic. El nu este sigur ce loc ocupă în viața ta. El nu are încredere în tine și crede că nu-l poți iubi dacă vor exista alți bărbați în viața ta.

2. Ți se pare drăguț atunci când spune că nu poate trăi fără tine.

Ți se pare drăguț, deoarece așa spun eroii filmelor romantice. Îți place că nu-și poate imagina o viață în care tu nu vei exista. Cu toate acestea, un astfel de comportament este toxic, deoarece în acest fel prietenul tău pune o presiune puternică asupra ta și a relației voastre. El trebuie să aibă un sens al vieții în afară de relația voastră. În caz contrar, te vei simți stresată emoțional.

3. Ți se pare drăguț că el încearcă să rezolve toate problemele tale pentru tine

S-ar putea să pară că vrea doar să îți facă viața mai ușoară și de aceea face atât de mult efort pentru ați rezolva problemele. Poate că el te iubește atât de mult încât el este gata să facă orice, atâta timp cât nu există nici un stres în viața ta și te poți relaxa. Acest comportament este extrem de toxic, deoarece se comportă cu tine ca cu un copil. Aceasta împiedică creșterea și dezvoltarea ta prin faptul că te privează de posibilitatea de a trece prin dificultățile vieții în sine.

4. Ți se pare drăguț că vrea să-și petreacă tot timpul liber cu tine

Aceasta înseamnă că el pune relația voastră în centrul universului său. La prima vedere, poate părea foarte drăguț și romantic. Dacă își petrece tot timpul cu tine, atunci el neglijează alte aspecte ale vieții sale, ceea ce este rău. Nu uita că viața ta nu se limitează la o relație. Ar fi extrem de iresponsabil din partea lui să permită relațiilor să ocupe primul loc în centrul vieții sale.

5. Ți se pare drăguț că el este dispus să-și cheltuie toți banii pe cadouri

Desigur, vei fi mulțumită dacă este gata să cheltuiască toți banii câștigați pentru cadouri. Cu toate acestea, dacă cheltuiește toți banii pe tine, atunci relația ta este aspectul principal al vieții sale. Acesta este un semn al relațiilor toxice, deoarece acest comportament este extrem de iresponsabil. Responsabilitatea financiară este esențială pentru o relație matură. Cheltuielile nechibzuite din partea lui pot duce la o poziție catastrofală de la care veți suferi amândoi.

6. Ți se pare drăguț atunci când spune că nu vrea să-și petreacă timpul în zadar atunci când vine vorba de relația voastră

Gândul că el este atât de grăbit pentru că el nu poate aștepta să-și petreacă restul vieții cu tine, va face orice fată fericită. Crezi că te iubește atât de mult încât nu vrea să-și petreacă timpul pe lucruri inutile. Cu toate acestea, graba este cel mai rău lucru pe care îl puteți face atunci când vine vorba de relații. Dragostea nu poate fi grăbită. Pentru a face totul bine, trebuie să parcurgeți împreună toate etapele relației.

7. Ți se pare drăguț că nu te lasă să te plimbi fără el

Ai putea crede că vrea doar să petreacă cât mai mult timp împreună cu tine. Acest comportament este toxic, deoarece consideră că nu poți avea viața ta în afară de el, și acesta nu este modul corect de a gândi.

8. Ți se pare drăguț atunci când îți urmărește apelurile și mesajele

S-ar putea să crezi că este atât de obsedat pentru că te iubește nebunește și vrea să ocupe cât mai mult spațiu posibil în viața ta. Adevărul este că nu are încredere în tine și crede că comportamentul tău este suspect. Vrea să ia decizii pentru tine și să controleze fiecare aspect al vieții tale, inclusiv comunicarea cu prietenii.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.