×
Cercetătorii au aflat cum va arăta partenerul tău

Cercetătorii au aflat cum va arăta partenerul tău

Într-adevăr complexul Oedip există în subconștientul nostru pentru că cercetători au demonstrat că noi tindem să ne alegem partenerii care seamănă fizic cu părinții noștri.

Freud ar fi flatat de rezultatele studiilor efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din Glasgow, care au arătat ca bărbații heterosexuali și femeile homosexuale aleg femei cu aceeași culoare a ochilor ca și a mamelor lor.

La fel și femeile heterosexuale și bărbații homosexuali își vor alege parteneri care vor avea aceeași culoare a ochilor ca și tații lor.

Acest studiu confirmă o teorie cunoscută sub numele de imprinting sau teoria atașamentului, atunci când animalele își aleg partenerul pe baza caracteristicilor pe care le aveau părinții lor.

Acest lucru poate fi atribuit complexului deja menționat Oedip, despre care în 1910 a vorbit Sigmund Freud. Este o teorie psihanalitică, când o persoană este atrasă în subconștient de părintele de sex opus.

Sigmund Freud a descris această noțiune, referindu-se la o legendă a Greciei antice, în care Oedip, fiul regelui din Teba, fără să știe, își ucide propriul tată, Laios, și se căsătorește cu mama lui, Iocasta. Complexul Oedip simbolizează legătura erotică inconștientă cu părintele de sex opus și rivalitatea față de părintele de același sex, care se dezvoltă încă din copilărie și provoacă sentimente de vinovăție și teamă în cadrul unei stări nevrotice.

 

Studiul nu spune că suntem înclinați spre incest, ci că pur și simplu căutăm în mod inconștient potențiali parteneri care seamănă cu părinții noștri.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.