×
Citește acest text dacă relația ta cu un narcisist te-a lăsat devastată.

Citește acest text dacă relația ta cu un narcisist te-a lăsat devastată.

Dragostea este un lucru foarte ciudat. Ea este capabilă să te restabilească din cea mai mare adversitate a vieții; te poate face mai sănătos și mai tânăr, îți poate da viață și te poate motiva să devii mai bun în fiecare zi.

Dar, din păcate, aceasta te poate rupe, îți poate distruge stima de sine și credința ta în dreptate. Pentru că de cele mai multe ori, lucrurile rele li se întâmplă oamenilor buni, în special în dragoste.

Bineînțeles că ți s-a întâmplat și ție. Dar lasă-mă să-ți reamintesc că nu a fost vina ta. S-a întâmplat pentru că bărbatul de care te-ai îndrăgostit era un narcisist, iar viața ta nu mai era la fel.

Tu nu mai înțelegi ce este dragostea; și nu te mai simți ca o persoană întreagă.

Da, ai fost naivă, dar ca să înțelegi că ai de-a face cu un narcisist este dificil, cel puțin la început. Era atât de fermecător încât era imposibil să reziști. Dar relația cu el te-a devastat. Nu mai simți nimic.

Sincer vorbind, acum ești opusul complet al fetei care a fost înainte de apariția lui în viața ta.

Ai fost acea persoană veselă și fericită care face existența altora mai luminoasă. Ai fost plină de pozitivitate, planuri și, cel mai important, speranțe legate de viitorul tău și viitorul altora.

Înainte de culcare, zâmbeai mereu, amintindu-ți de acele persoane care au reușit să te înveselească azi, te-ai trezit cu un zâmbet pe buze, gândindu-te la ziua minunată care urmează.

Dar acum ești doar o coajă goală a persoanei care erai mai înainte.

Și acest lucru nu este ciudat, deoarece narcisiștii îi afectează pe ceilalți oameni în acest fel. Aceștia sunt alimentați de starea de bunăstare mentală a celor din jur, sifonând încet energie pozitivă din ei pentru a-i lăsa goi.

Acum, chiar și pentru a te ridica din pat și a face cele mai de bază lucruri, trebuie să depui eforturi mari. Pe scurt, simți că viața nu îți mai aparține.

Ai permis acestei persoane să preia controlul asupra ta, iar acum îți este frică să te privești chiar în oglindă. Nu poți avea încredere în nimeni altcineva.

Plecarea lui a lăsat pur și simplu un gol în interiorul tău. Și ai senzația că nu te mai poți simți în siguranță.

Ți se pare că oamenii, cuvintele și promisiunile lor au încetat să mai însemne ceva pentru tine. Te simți ca și cum ai pluti în derivă în mare și vine o furtună; iar tu nici măcar nu poți vedea țărmurile.

Asta pentru că l-ai iubit cu adevărat, iar dragostea este un lucru ciudat.

Ai fost cu el, inimă, trup și suflet; ai simțit o legătură atât de strânsă cu el, încât anterior așa ceva nu citeai decât în ​​cărți. Fiecare moment pe care l-ai petrecut cu el ți s-a părut o eternitate.

L-ai crezut și ți-ai slăbit vigilența, dar el asta și-a dorit. Asta i-a permis să ia ce voia și să plece.

Pentru un narcisist, cuvântul „dragoste” nu înseamnă cu adevărat nimic, deoarece nu poate avea astfel de sentimente pentru nimeni și, dacă trebuie să fim sinceri până la capăt, atunci nici chiar pentru el însuși.

Nu este vina ta. Să te pierzi în fața unui narcisist nu este ceva care se întâmplă tuturor, ci ceva care se poate întâmpla oricui. Oamenii după relațiile cu narcisiștii se simt epuizați și umiliți.

Și nu ar trebui să te învinovățești pentru asta.

Gândește-te în acest fel: lucruri rele se întâmplă tuturor, așa funcționează universul. Trebuie să găsești puterea și voința de a lăsa asta în urmă și să începi să te bucuri de toate lucrurile bune care sunt în tine și în oamenii care te iubesc.

Niciodată nu e prea târziu.

Niciodată nu e prea târziu, și la un moment dat vezi lumina de la capătul tunelului.

Dacă te dezamăgești și nu poți lăsa totul în trecut, aceasta va însemna doar că el a câștigat iar tu ai pierdut.

Trebuie să te aduni, să resetezi toată această negativitate, să nu te mai depreciezi și s-o iei de la capăt.

Trebuie să crezi din nou în dragoste, pentru că aceasta va veni la tine din nou. Dar acum că ai întâlnit personal acest tip de bărbat, vei fi mult mai atentă.

Folosește-ți toată puterea pentru a te reconstrui. Vei fi cea care ți-ai dorit dintotdeauna să fii. Doar mai puternică și mai înțeleaptă.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.