×
Creșterea copiilor noștri lângă bunici este cel mai mare cadou

Creșterea copiilor noștri lângă bunici este cel mai mare cadou

Dumnezeu nu putea fi peste tot în același timp, așa că a inventat bunicii.

Creșterea copiilor noștri lângă bunici este unul dintre cele mai mari daruri pe care le putem oferi. Într-adevăr, este astfel!

Bunica și bunicul sunt un paradis sigur

Toți părinții doresc ca copiii lor să crească educați, să învețe bine și să reușească în viață. De asemenea, sarcina lor este de a explica copilului ce este corect și ce nu. Un alt lucru este că nu avem întotdeauna suficientă înțelepciune, răbdare și experiență pentru a face acest lucru. Prin urmare, ne enervăm și ne înfuriem și, ce să ascundem, strigăm adesea. Mai ales atunci când copiii se comportă, în opinia noastră, „încăpățânați”.

Bunicii doresc, de asemenea, ca copiii noștri să crească educați și inteligenți, dar nu sunt la fel de „obsedați” de disciplină. De aceea, copiii fug la ei pentru sprijin și protecție.  Ei văd societatea lor ca pe un refugiu sigur. Și nu este nimic în neregulă cu acest lucru: permițând copiilor aceste „escapade” la ei cel puțin o jumătate de zi, astfel avem ocazia să ne calmăm și să uităm de o anumită problemă.

Citește: 5 reguli simple de fericire de la o femeie de 92 ani

Bunicii știu ce cuvinte să spună, cum să laude sau să mângâie, astfel încât copiii noștri să se simtă mai bine. La urma urmei, indiferent cât de lăudați sunt, noi nu suntem încă cea mai fiabilă sursă de informații. De multe ori, ei spun: „Tu spui asta pentru că ești mama mea.”Este vorba despre faptul că părinții nu pot fi a priori imparțiali.

Lucrul amuzant este că bunicii sunt, de asemenea, destul de părtinitori, dar copiii noștri îi cred de fiecare dată când aud: „totul va fi bine” sau ” ești cel mai bun!”.

Poate că acest lucru se datorează faptului că bunicii sunt mai experimentați și mai înțelepți. Nu uita că au învățat perfect știința educației atunci când te-au crescut. Și poate că aici este vorba despre vocea lor afectuoasă și despre dragostea extraordinară. În orice caz, bunicii știu exact ce să spună pentru a face copiii noștri să se simtă cu adevărat cei mai buni.

Bunicii pot înlocui unul dintre părinți

O situație în care unul dintre părinți este absent sau a părăsit familia este întotdeauna traumatizantă pentru copil. Și apoi bunicii vin în ajutor. De exemplu, un bunic poate deveni un model atunci când un copil crește fără tată. Același lucru este valabil și pentru bunica care poate să o înlocuiască pe mama.

Ei devin persoane de încredere ai copiilor noștri

Oricât de mult ne-am dori ca copiii să ne împărtășească cele mai intimi secrete, uneori pur și simplu nu sunt dispuși să spună despre unele din ele. Poate că se tem că vom fi supărați sau nu vom înțelege. Sau pur și simplu nu știu cum să explice. Deci, în astfel de cazuri, persoanele de încredere devin bunici.

La urma urmei, ei vor asculta fără a condamna sau impune unele sfaturi. Calm și răbdător. Adesea, bunica sau bunicul spun: „spune-i mamei și tatălui”, ceea ce oferă copilului încredere.

E minunat că copiii noștri pot merge la un adult de încredere și să-i spună ce îi deranjează. Mai ales că de multe ori acest lucru poate fi într-adevăr lucruri dificile și situații cu care copilul nu este capabil să facă față de unul singur.

Bunicii îi ajută pe copii să înțeleagă trecutul

Atunci când bunicii sunt direct implicați în educație, copiii primesc o oportunitate unică de a înțelege trecutul, cu care nici o lecție de istorie nu se compară. Chiar dacă copilul a citit o mulțime de cărți despre Marea Depresiune, acest lucru nu va înlocui povestea participantului direct la acele evenimente.

După ce au învățat cum influențează diferite evenimente viața oamenilor, copiii dobândesc o experiență neprețuită care le va fi utilă în viitor. La urma urmei, noi toți vrem ca ei să nu repete greșelile noastre și să trăiască mai bine. Singura modalitate este de a învăța de la o generație care a fost înainte.

Ce se întâmplă dacă bunicii sunt departe?

Adesea, bunicii locuiesc într-un alt oraș, sau chiar într-o altă țară. Sau trebuia să te muti din cauza muncii. Nu îți face griji: copiii pot păstra legătura cu cei dragi de la distanță.

O modalitate foarte bună de a consolida conexiunea lor sunt apelurile video săptămânale. Datorită tehnologiei moderne, acest lucru nu este dificil astăzi. În timpul sesiunilor de apeluri video, copiii își pot arăta desenele, unele proiecte școlare, pot vorbi despre studii și evenimente importante în viață.

De asemenea, încearcă să planifici o vacanță astfel încât să te asiguri că o să petreceți timp și cu părinții. Chiar dacă va ieși doar o dată pe an, va fi minunat. Lasă copiii să petreacă cât mai mult timp cu bunicii atâta timp cât ești acolo. Opțiuni pentru distracție pot fi o mulțime: pescuit cu bunicul, o excursie la muzeu cu bunica și așa mai departe. Aceasta este o mare oportunitate de a consolida conexiunea.

Nu uita să le amintești copiilor despre cei dragi în restul timpului. Spune-le povești, arată fotografii, scrie scrisori împreună cu copiii.

Atâta timp cât lucrezi la asta, legătura cu bunicii nu se va întrerupe, în ciuda distanței. Iar dacă bunicii locuiesc în apropiere – este, în general, minunat. Asigură-te că bunicii îți văd copiii cât mai des posibil. Crede-mă, toată lumea va beneficia din asta.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.