×
Crudul adevăr despre divorț despre care nimeni nu vorbește

Crudul adevăr despre divorț despre care nimeni nu vorbește

Aștepți cu nerăbdare ziua în care poți începe în sfârșit o viață nouă și să găsești dragostea din nou. Dar…

Te simți prins într-o căsătorie care încet, dar sigur îți ucide sufletul, și din care ai dorit de mult să scapi. Te-ai săturat să rupi bucăți din tine însuți pentru a hrăni zombi-ul în care s-a transformat relația voastră. Ați auzit de mai multe ori povești despre persoane divorțate care, la scurt timp, și-au găsit adevărata dragoste și acum sunt incredibil de fericite. Este clar că toate acestea au aprins încă o dată o scânteie de speranță în sufletul tău.

Aștepți cu nerăbdare ziua în care poți începe în sfârșit o viață nouă și să găsești dragostea din nou. Dar … deși divorțul îți poate schimba viața în bine, există câteva fapte triste, dar nu mai puțin adevărate, datorită cărora îți va fi mult mai dificil să-ți revii din procedurile de separare și divorț și care îți pot face viitorul mult mai puțin fericit și mai noros decât ți-ar plăcea.

Așadar, înainte de a decide că ai ajuns și în cele din urmă vei tăia corzile pe care atârnă căsnicia, gândește-te la adevărul crud despre divorț adunat în acest articol – un adevăr despre care nimeni altcineva nu ți-a spus.

Vei compara în mod constant toți partenerii potențiali cu „fostul tău” .

Lasă-te să fii sincer cu tine însuți – chiar la începutul unei astfel de relații fără sfârșit, partenerul tău te-a atras dintr-un motiv oarecare. Poate că ți-a satisfăcut toate necesitățile emoționale și sexuale, a știut ce fel de cafea îți place mai mult sau a avut un simț incredibil al stilului și și-a asortat întotdeauna o cravată care să se potrivească jachetei sale, ceea ce îl făcea să se simtă și mai încrezător.

Când această relație se încheie în sfârșit și începi una nouă, nu poți să nu începi să compari diferite aspecte ale fostului tău cu noul partener. În capul tău, în sine, se formează o listă imensă imaginară a calităților pozitive ale „fostului tău”, pe care, potrivit mintii tale subconștiente, ar trebui să le corespundă actualul partener. Dacă nu ești atentă, acest joc de comparație necontrolat și constant îți va împinge, mai devreme sau mai târziu, noua relație la marginea prăpastiei și nu vei putea face nimic pentru a continua.

Pentru a-ți depăși pofta de comparație, încearcă să te gândești mai întâi atât la punctele forte, cât și la calitățile pozitive ale partenerului tău actual, nu la fostul tău.

Să zicem că ai divorțat și te-ai căsătorit din nou… De ce ai făcut asta? Ce anume te-a atras la noul partener? Ce face el mai bine decât oricine altcineva? Ce anume te-a determinat să îl alegi dintre numeroasele opțiuni și nu pe altcineva? Da, acesta nu poate avea un sentiment perfect de stil, la fel ca „fostul tău”, dar el poate găti ca un zeu. Așadar, concentrează-te pe acest lucru în primul rând.

Divorțul te va arunca chiar la începutul călătoriei.

A începe o nouă viață după divorț este ca și cum ai fi pe o plută slabă în ocean în mijlocul unei furtuni furioase. Înțelegi că nava relației tale, pe care ai construit-o și întărit-o cu dragoste de atâția ani, s-a dovedit a fi fatal fragilă și data viitoare va trebui să te gândești la toate pentru a nu ajunge în aceeași situație.

Acesta este motivul pentru care, după un divorț, îți poate lua câțiva ani să găsești o persoană cu care te vei simți foarte bine și în care să poți avea încredere cu adevărat.

Nu știi și nu poți ști când îți vei întâlni următoarea dragoste.

În plus, când întâlnești această persoană cu adevărat specială, va trebui să muncești din greu pentru a-i câștiga încrederea. De ce? Pentru că majoritatea oamenilor sunt extrem de sceptici cu privire la însăși ideea de a merge cel puțin la o întâlnire cu o persoană divorțată și cu atât mai mult să se căsătorească cu aceasta. Ar trebui să fii pregătit pentru faptul că vei fi respins de mai multe ori înainte de a găsi în cele din urmă o persoană care nu numai că te va plăcea, dar va fi, de asemenea, gata să construiască o nouă viață împreună cu tine.

În plus, să spunem că vrei să ai copii într-o nouă relație… ceea ce poate face situația ta și mai  dificilă. Creșterea și îngrijirea copiilor devine din ce în ce mai dificilă pe măsură ce îmbătrânești. Aceasta înseamnă că ar trebui să i-ei în considerare modul în care diferența de vârstă dintre tine și copiii tăi va afecta creșterea lor și nu numai.

Acest lucru nu poate avea cel mai plăcut impact asupra sănătății tale.

Când căsnicia mea s-a destrămat în bucăți mici, am început să fiu copleșit de insomnie. Nu e surprinzător. În fiecare seară mă întindeam în pat, răsucindu-mă și întorcându-mă dintr-o parte în alta, și adormeam dimineața, astfel încât în ​​câteva ore mă trezeam cu capul tulbure din lipsa de somn și palpitând de durere. Dar insomnia nu este singura cale prin care divorțul îți poate afecta sănătatea.

Potrivit autorilor articolului din ”Psychology Today”, divorțul poate afecta sănătatea ta, crescând dramatic nivelul de stres și chiar crescând probabilitatea de depresie. Stresul incredibil pe care îl experimentezi, printre altele, îți poate slăbi sistemul imunitar și îți poate lua câțiva ani de viață. În plus, ceea ce se întâmplă poate influența în mod negativ la greutatea ta – de multe ori persoanele care trec printr-un proces de divorț fie se îngrașă rapid, alimentând stresul, fie slăbesc din cauza grijilor.

Citește: 9 semne că bărbatul tău nu te respectă

Chiar eu de exemplu – în timpul procedurii de divorț am slăbit atât de mult încât mi-am îngrijorat destul de mult prietenii. Cu toate acestea, cazurile opuse nu sunt atât de rare. După un divorț, s-ar putea să fii surprins să observi o siluetă complet nouă și o cifră neplăcută pe cântar, mai ales dacă ești obișnuit să mănânci mult dacă ai stres. Acest lucru este deosebit de periculos, deoarece deschide calea către boli mai grave, cum ar fi bolile cardiovasculare.

Începi să te îndoiești de tine.

Cuțitul emoțional care îți păstrează în conștiință nevoia de divorț de persoana cu care ai vrut cândva să trăiești întreaga ta viață se va mișca și se va întoarce foarte, foarte mult timp, făcându-te să te îndoiești de tine și de corectitudinea deciziei tale de a te despărți. În ceea ce mă privește, îmi pot aminti multe momente în care vocea mea interioară de îndoială de sine, vinovăție și regret s-a dovedit a fi atât de puternică încât m-am cufundat în abisul întunecat al pocăinței pentru o lungă perioadă de timp.

Aceste sentimente sunt deosebit de tenace și puternice în primele etape ale divorțului. În capul tău, întrebările se învârt în mod constant, cum ar fi: „am făcut tot ce am putut pentru a-mi păstra căsnicia? Poate că am renunțat prea devreme? Ce se întâmplă dacă după divorț mă simt și mai rău și aceasta nu se termină niciodată? ”

După cum a spus Stuart Stafford:

„Există un singur lucru care este mai rău decât să nu găsești iubirea adevărată – acesta este cazul când ai găsit-o și apoi ai pierdut-o. În acest caz, știi ce ai pierdut.”

Așadar, s-ar putea să începi să te simți ca un ratat/ratată  și să crezi că nu ești demn de dragostea adevărată și nu o vei mai găsi niciodată. Deși este posibil să nu fii conștient de aceasta, sentimentele de nevrednicie și de îndoială de sine pe care le creează o căsătorie eșuată pot pătrunde în alte aspecte ale vieții tale.  S-ar putea să începi să te simți atât de nesigur încât aceasta îți va afecta capacitatea de a lua decizii importante – orice, nu doar cele romantice.

Vei avea o criză de identitate.

Deci tocmai ai divorțat … deci unde este locul tău în societate acum? Cu cine să comunici? Cu prietenii căsătoriți? Cu burlaci? Sau poate ar trebui să cauți o companie complet nouă? Sincer vorbind, îți poate fi cu adevărat dificil să-ți întreții cercurile sociale actuale – doar datorită faptului că viața tuturor acestor oameni este acum aranjată într-un mod complet diferit de al tău. Ei pot avea soții și copii care au nevoie de atenția lor.  Este posibil să nu te mai încadrezi atât de bine în adunările lor de familie, arătând ca o cioară albă printre cuplurile căsătorite invitate.

Nu înseamnă că nu poți continua să comunici cu ei, ci doar că este mult mai probabil să te simți incomod în prezența lor. Dar asta nu este tot. Unii dintre „prietenii” tăi te pot exclude cu totul din viața lor – pur și simplu pentru că, din păcate, unii oameni sunt mult mai îngrijorați de menținerea decenței externe decât de prietenie, iar pentru ei divorțul este imoral și asemănător la acea infecție care poate fi detectată de la tine.

Și ce zici de o relație tensionată cu copiii dacă ai reușit să-i faci? Ne mai vorbind de faptul că acești copii au bunici din partea partenerului tău care îți pot purta ură și îți pot întoarce copiii împotriva ta. Și din moment ce am vorbit despre asta, fii pregătită pentru faptul că rudele noului tău partener te vor trata cu scepticism și suspiciune considerabilă.

„Iubirea este atât o călătorie, cât și o destinație și, deși călătoria în sine poate fi lungă și obositoare, la sfârșitul ei te poți aștepta la o fericire neașteptată și incredibilă.” – Stuart Stafford.

Nu-ți lăsa fericirea să moară pentru că a trebuit să urci muntele unei căsnicii eșuate. Da, chiar dacă drumul către vârful său a fost lung și obositor, aceasta oferă o priveliște minunată. Viața ta este prea valoroasă pentru a pierde timpul într-o relație cu o persoană din care dragostea a plecat cu mult timp în urmă. Meriți să găsești un partener care să fie gata să parcurgă cu tine toată călătoria ta incredibilă de viață – până la capăt.

Dar chiar și după ce ai găsit o astfel de persoană și ți-ai deschis sufletul către ea, amintește-ți adevărurile colectate în acest articol, pentru că te pot ajuta cu mult mai multă dexteritate să faci față velelor și volanului navei vieții tale, navigând spre zorii unei noi relații.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.