×
Cum a devenit suferința învățătorul meu cel mai bun

Cum a devenit suferința învățătorul meu cel mai bun

Suferința este inevitabilă și trebuie să înțelegem acest lucru. Suntem nevoiți să suportăm o mulțime de momente dureroase. În relații, la muncă și în viața de zi cu zi. Poți simți nedreptatea vieții, care te face să suferi, însă trebuie să ridici capul și să-ți amintești că există Dumnezeu. Trebuie să i te adresezi. Să ai încredere. Lasă totul în mâinile lui, pentru că merită. Da, suferința m-a învățat să am încredere în Dumnezeu. 

Suferința m-a învățat să fiu puternică. Răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunile noastre nu sunt întotdeauna imediate. Nu sunt întotdeauna vizibile. De cele mai multe ori el ne ajută să trecem peste anumite situații fără să ne dăm seama. Trebuie să fim puternici. Puternici sufletește. Trebuie să mergem înainte și să credem că totul va fi bine.

În viață, cei mai puternici oameni nu sunt cei care câștigă lupta. Ci cei care merg înainte indiferent de durere și pierderi.

Suferința m-a învățat să prețuiesc succesul și binele din viața mea. Succesul nu este un proces de o zi. Cineva are nevoie de un an, altcineva de o viață întreagă. Indiferent de cât timp are nevoie o persoană pentru a atinge succesul, toți trebuie să treacă prin momente dureroase. Doar după asta trebuie să spunem că am meritat acest succes. Doar după asta poți să spui că ai riscat totul pentru el. Că l-ai obținut prin muncă și efort. Doar după asta vei fi gata să prețuiești adevărata valoare a succesului. Vei începe să prețuiești tot ce e frumos în viața ta, iar asta pot fi lucruri mici: zâmbetul unui prieten, îmbrățișarea omului drag, susținerea iubitului – fără acestea nu vei obține succesul adevărat.

Suferința mea îi poate ajuta pe alții. Suferința mea poate fi mai scumpă, dacă o voi folosi pentru a-i ajuta și a-i învăța pe alții. Să fii un exemplu viu că putem face față oricărei situații, că nu suntem singuri.

Suferința mea m-a învățat să acționez cu iubire. Pentru că știu că acum furia și nemulțumirea nu îmi vor aduce nimic bun. Ele nu-mi vor cicatriza rănile provocate de tragediile din viața mea. Trebuie să acționezi cu iubire, și atunci suferința va fi mai ușor de suportat.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.