×
Cum e să o iubești pe cea pe care nu o poți avea alături

Cum e să o iubești pe cea pe care nu o poți avea alături

În fiecare zi mă trezesc convingându-mă că nu mă voi ține de tine și te voi lăsa să pleci. Însă în această dimineață, ca și în celelalte, am deschis iarăși ochii, simțim șoapta fină a sufletului tău.

Drace! Încă o mai iubesc indiferent de toate eforturile pe care le fac în fiecare zi pentru a o uita și pentru a mă îndrăgosti de altcineva. Însă, trebuie doar să mă gândesc pentru o clipă la ea că toate eforturile se sparg și iarăși mă cufund în abisul sentimentelor violente.

Ea m-a fermecat, îmi domină gândurile, dorințele și visele – nu pot să fac nimic. Fac orice să evit adevărul, rațional să acționez, ignorând realitatea.

Simt iubirea, iar lecția mea este să recunosc asta. Însă nu pot să fac legătura cu ea și să-i spun simplu: „Te iubesc”. Ce să fac?

Uneori răspunsul stă la suprafață: trebuie doar să mă gândesc la ea și să înțeleg cât de binecuvântat sunt că am cunoscut-o, că drumurile noastre s-au intersectat și că ne-am despărțit din anumite motive pe care noi nu le cunoaștem.

Însă ce să faci dacă sufletul și mintea partenerului se află în alt loc? Îi respectăm intimitatea și responsabilitățile fără să le uităm pe ale noastre.

Pur și simplu zâmbește-i persoanei pe care o iubești atât de mult și spui că ești fericit că ești alături de el. Eu tot te iubesc, și nu pot să explic asta în niciun fel.

Dacă iubirea este atât de puternică, de ce să nu o lăsăm să ne ducă acolo unde ea vrea?

Asta nu îți garantează un sfârșit fericit și iubire reciprocă pentru toată viața. Nu. Asta înseamnă că vei avea posibilitatea să o iubești pe cea care îți face genunchii să tremure. Asta înseamnă că iubești pe cineva în afară de tine.

Astăzi înțeleg că oricât de tumultoasă îmi este viața acum, asta se întâmplă acum. Eu nu pot să fiu cu ea și ambii trebuie să acceptăm această realitate crudă.

Tot ce pot este să o iubesc, să îi accept decizia și că cred că viața e frumoasă.

Pentru asta sunt recunoscător.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.