×
Cum înţelegi că ceea ce simţi este dragoste

Cum înţelegi că ceea ce simţi este dragoste

Anterior credeam că iubirea este atunci când ceva se aprinde în capul și inima ta. Ca și cum s-ar aprinde un bec. Și pur și simplu știi. Corect?

Însă nu e chiar așa. După 38 de ani de viață și alții în căsătorie, nu mai cred că dragostea e așa.

Iubirea e un șir de decizii. Prima dintre ele este luată în baza mai multor factori precum chimie, principii, logică, umor, siluetă, statutul social, vise și dorințe…

Lista poate continua și importanța fiecărui factor este importantă. Ținând cont de acești factori, noi decidem dacă iubirea există sau nu. Dacă decidem să facem acest lucru, pur și simplu vor apărea momente când „ceva se va aprinde”. După ce ea te-a privit. După ce el te-a atins.

Însă ca și în oricare alt zbor există turbulențe. Certuri. Conflicte. Lucruri mici care irită. Ciorapii lui. Cumpărăturile ei. Începem să avem îndoieli dacă am luat decizia corectă.

Și când începem să ne îndoim, trebuie să luăm următoarea decizie: continuăm să zburăm cu această persoană sau să părăsim avionul. Această decizie se bazează din nou pe o sută de alți factori.

Iubirea este luarea zilnică a unor astfel de decizii: a iubi sau a nu iubi. Asta e tot.

E simplu. Continui toate acestea sau nu. Ne putem îndrăgosti și putem să nu mai iubim. Și asta nu înseamnă că nu iubim pe acea persoană. Aceasta înseamnă că am luat o decizie. Putem continua să simțim dragostea, dar am decis să nu-l mai iubim. Decizia de a iubi nu este un sentiment, este o acțiune.

Din acest motiv este atât de greu. Aceasta necesită ca noi să acționăm. Și asta înseamnă nu doar cumpărarea de flori. Înseamnă să-ți treci nevoile tale pe planul doi. Dar, ca și chimia, abilitatea de a iubi nu este constantă. Depinde de ce se întâmplă cu noi în viață.

Uneori e ușor de iubit. Uneori este foarte dificil. Dar, în cele din urmă, este totuși decizia noastră.

În același timp, dragostea poate crește. Cu cât rămânem mai mult în acest zbor, cu atât mai mult o purtăm împreună, cu atât ne este mai ușor să zburăm. Noi devenim mai puternici ca un cuplu, ca personalități.

Decizia de a iubi creează oportunități de a face față unor astfel de lucruri în viața pe care nu le vom putea face niciodată singuri, ceea ce face ca decizia noastră să merite.

Cum înțelegi că iubești? Aceasta este o întrebare greșită. Întrebarea este: decizi să iubești această persoană sau nu? Chiar acum. Nu mâine. Astăzi. Ia o decizie. Da sau nu. Dacă răspunsul este „da”, iubește cât de mult puteți. Dacă răspunsul nu este, promite un lucru: lasă această căzătură din avion să te facă mai puternic.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.