×
Cum își omoară femeia bărbatul fără să bănuiască

Cum își omoară femeia bărbatul fără să bănuiască

La o primă etapă, relația este pe placul ambilor. Îndrăgostiți, liberă, ochelari roz, chimie, viața e perfectă! Însă peste o perioadă, unii decid să-și oficializeze relația, merg la starea civilă și primesc certificatul de căsătorie. Din acest moment, viața lor se schimbă radical, în special pentru bărbați. Pentru bărbați aceasta este prima criză din viață. Pentru că femeile și bărbații sunt „setați” diferit.

Dacă vom vorbi despre alegeri, atunci femeile vor alege din totalul de bărbați doar 20% dintre ei pentru a-și continua rodul. De cealaltă parte, bărbații aleg 80% din numărul total de femei, altfel spus aleg diferite persoane. Iar acest lucru este realizat aproape inconștient. Anume din aceste motive dese ori le auzi pe femei spunând că „toți bărbații sunt la fel”. Și nu este vina bărbatului aici, pur și simplu natura așa i-a făcut. Atunci când se căsătorește, bărbatul voluntar renunță la ceea ce, ipotetic, își dorește 80% dintre femei. El declară că acum își va dori să o aibă doar pe una, fără să-și permită să se gândească la altele. Pentru că moralitatea socială este „paza” familiei și a căsniciei.

Și dacă până la căsătorie, femeia se bucura sincer pentru cadourile și atenția oferită de bărbat, atunci, odată cu apariția certificatului oficial, consideră acestea ca fiind obligatorii. Anterior, bărbatul se simțea erou, dăruia cadouri, vedea și simțea recunoștința femeii. Acum însă observă că modalitățile prin care o surprindea pe femeia sa nu o mai impresionează, altfel spus nu mai au aceeași valoare. Prin urmare, el încetează.

Și de acum încep supărările din parte femeii. Este o vorbă foarte populară: „Bărbații sunt vinovați de toate problemele lor, iar de probleme femeilor vinovați sunt tot bărbații”.

Când așteptările nu i se realizează, și e supărată, femeia susține că 99% e vina bărbatului și evident susține că el trebuie să rezolve aceste probleme. Apare situația când femeia spune: „Ești bărbat, ești obligat!”.

Adesea bărbatul nu poate face asta. Iar percepția femeii este deja total diferită de cea anterioară. Ceea ce bărbatul considera că este o victorie /dăruia flori, instala un raft, repara robinetul/, femeia deja consideră că este un nimic, adică ceva normal.

Evident că să lauzi pe cineva pentru ceea ce el era „obligat” să facă nu este ceva normal, iar din acest motiv femeile încep să nu mai observe sau să dea atenție lucrurilor făcute de bărbați.

Acțiunile pentru care anterior era apreciat, acum nu sunt observate. Și, adăugând aici sentimentul puternic de vină pentru că „trebuie” dar nu poți, tabloul se transformă într-unul tragic.

Orice ar spune femeile că bărbaților nu le pasă – nu au dreptate. Bărbații își fac foarte multe griji, și mai ales se simți vinovați, însă grijile lor sunt interioare pentru că „bărbații nu au voie să fie slabi”.

Însă în cazul femeii, toate grijile sunt la suprafață și nu ai nevoie de un ochi ager pentru a le vedea – ele au acest drept. Pericolul este că aceste griji interioare sunt extrem de negative și periculoase pentru organism. Statistica privind mortalitatea printre bărbați după 40 nu e prea îmbucurătoare.

Este foarte dăunător pentru un bărbat să se simtă vinovat, mai ales să creadă că el este într-adevăr vinovat. Iar în acest caz, de regulă, se termină foarte trist.

Este important să ne amintim că pentru un bărbat este foarte important să fie aprobat de o femeie. Fii atentă la modul în care bărbații percep asta și la modul în care îi motivează. Când un bărbat laudă un bărbat, reacția este complet diferită. Dacă vrei ca soțul tău să facă mai multe treburi de uz casnic, încetează să-l mai cerți și începe să-l lauzi. Cu sinceritate.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.