×
Cum îți poți decora locuința pentru a te simți plină de energie

Cum îți poți decora locuința pentru a te simți plină de energie

Cu toții ne simțim bine acasă. Este locul în care ne simțim confortabil, protejați și în siguranță. Însă uneori confortul propriei locuințe pare ca nu reușește să ne înveselească sau să ne facă să ne simțim cum ne-am dori.

Adesea ne simțim obosiți și lipsiți de energie; motiv pentru care ne dorim să ajungem acasă și să ne putem relaxa, fără a fi deranjați.

Iată câteva mici trucuri care te pot ajuta să te simți plină de energie.

Identifică ce asociezi energia

Adesea identificăm energia cu anumite elemente precum o zi însorită sau culori vii. Identifică ce elemente te fac să te simți plin de energie și notează-le. Ulterior vei decide care dintre aceste elemente se potrivesc locuinței tale și care nu.

Amintiri pline de zâmbete

Amintirile frumoase, pline de zâmbete și bucurie cu siguranță îți vor îmbunătăți starea de spirit.

Adaugă cele mai dragi fotografii în locuri vizibile. O recomandare ar fi să ai câteva astfel de imagini în apropierea holului de la intrare. Astfel acele amintiri îți vor aduce zâmbetul pe buze imediat de ajungi acasă.

Citate motivaționale

Cu toți avem câteva citate preferate care ne induc o stare de bine sau ne motivează să trecem la treabă.

Alcătuiește o listă cu citatele tale preferate și imprimă-le pe o hârtie colorată, pentru a-ți atrage atenția.

Nu uita să verifici dacă ai suficientă cerneală pentru a imprima citatele. Dacă nu, poți oricând găsi consumabile pentru imprimantă online.

Miresme pline de energie

Mirosul citricelor, de exemplu sunt revigorante și îți oferă o stare de spirit plină de energie.

Identifică ce alte miresme îți induc o stare plină de energie și încearcă să le aduci în locuința ta prin intermediul lumânărilor sau al bețișoarelor parfumate.

Mai multă lumină

Suntem foarte dependenți de lumină, deși poate nu ai crede. Lipsa ei in timpul iernii este unul dintre motivele pentru care ne simțim lipsiți de energie.

Poți avea mai multă lumină în locuință prin schimbarea draperiilor cu unele de nuanță deschisă sau adăugarea de oglinzi.

Prezența luminii ne transmite involuntar mesajul că este timpul să fim activi. O cameră plină de lumină te poate scoate din starea letargică.

Muzică

Cu toții avem melodii preferate. Ba mai mult, cu toții avem melodii care știm că ne pot influența considerabil starea de spirit.

Alcătuiește o listă cu melodiile tale preferate care te fac să dansezi și să te simți bine instant. Ascultă aceste melodii când te simți lipsit de energie.

Mai multă culoare

Poți adăuga diferite notițe sau mesaje pe hârtie colorată pentru a te înveseli. Poți aduce o pată de culoare locuinței tale cu câteva perne decorative viu colorate sau o pătură în culoare favorită.

Acestea sunt doar cele mai comune elemente pe care le asociem cu energia. Simte-te liberă să adaugi orice element te face să te simți bine și plină de energie! La urma urmei, nicăieri nu e ca acasă.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.