×
Cum să faci din fiecare zi cea mai bună zi din viața ta

Cum să faci din fiecare zi cea mai bună zi din viața ta

„Gândurile sunt totul. Devenim ceea ce gândim”, – Buddha.

Odată ce îți dai seama că fiecare zi este cea mai bună zi din viața ta, întreaga ta viață se va schimba.

Cât de des spunem că vrem să ne schimbăm în cele din urmă viața. Ne dorim sincer să trăim mai semnificativ, mai fericiți, crezând cu naivitate că acest lucru necesită niște schimbări grandioase și incredibile. Cu toate acestea, percepem schimbarea ca pe ceva care se întâmplă în viitorul îndepărtat, așa că amânăm fericirea pentru mai târziu și, în cele din urmă, renunțăm.

Viața noastră constă în zile, așa că orice s-ar putea spune, singura modalitate de a ne face fericiți este să facem fiecare zi fericită. Sună prea îndrăzneț și utopic? Probabil. Vă invităm să citiți acest material și apoi să trageți concluzii. Nu este necesar nimic special: doar un pas mic, dar în fiecare zi.

Nu începi prin a spune: „Voi construi un zid”.

Nu începi prin a spune, „Voi construi cel mai mare, cel mai abrupt zid din istorie.”

Începi cu prima cărămidă.

Spui: „Voi pune această cărămidă cât mai perfect posibil”.

Fă acest lucru în fiecare zi și în curând vei avea un zid PERFECT.” – Will Smith.

1. Începe ziua cu o rutină de dimineață

„Planifică-ți fapte bune în fiecare dimineață pentru a-ți umple mintea cu gânduri pozitive. Acesta este secretul cum să te simți fericit și inspirat toată ziua”, Voile Corine.

Dacă ești serios hotărât să îți schimbi viața, atunci nu ai nevoie de atât de mult: 5-10 minute în tăcere, o plimbare sau un pic de jogging, o carte bună sau ceaiul preferat. Planifică aceasta și fă minuni pentru tine!

Dimineața este momentul în care dai tonul pentru întreaga zi, iar dacă tot nu ai o rutină de dimineață pozitivă și inspiratoare, este timpul să creezi una imediat. Fie că muncești sau ești pensionar, indiferent câți copii ai și cât de exigent este partenerul tău (precum cel care este mereu flămând), chiar dacă există un câine care necesită atenție și plimbări, voi spune un lucru: „Înainte de a avea grijă de ceilalți, trebuie să ai grijă de tine!”

2. Creează o mantră personală

„Gândurile sunt totul. Devenim ceea ce gândim”, – Buddha.

Creează-ți propria mantra personală: ceva care va face mintea să-și dea seama că ești serios pregătit să faci în fiecare zi cea mai bună zi din viața ta. Înlocuiește interminabilele discuții negative despre sine precum „nu sunt suficient de bun”, „nu pot”, „nu voi reuși” cu o mantră personală, una pozitivă.

De exemplu:

  • Fiecare zi este o viață nouă pentru mine.
  • Decid să fac din fiecare zi cea mai bună zi din viața mea.
  • Iau decizia de a-mi face fiecare zi minunată, plină de dragoste, plină de sens și fericire.

Nu este un secret faptul că mii dintre cele mai nebunești gânduri trec prin capul nostru în fiecare zi și, deoarece multe dintre ele sunt negative și repetitive, crearea unei mantre personale și repetarea acesteia pentru tine va ajuta la curățarea minții și la crearea unui aspect pozitiv.

3. Toleranță și îngrijire

„Dacă am putea privi în inimile celorlalți și am vedea problemele cu care ne confruntăm fiecare dintre noi, cred că ne-am trata unii pe alții mult mai blând, cu mai multă dragoste, răbdare, toleranță și grijă” – Marvin J. Ashton.

Încearcă să faci ceva bun oamenilor în fiecare zi. Nu numai pentru cei care sunt buni, ci și pentru cei răi și nemiloși. Nu știm prin ce trece fiecare persoană, nu știm prin ce a trăit, cum adoarme și dacă doarme în general noaptea… Nu este ușor să dai dovadă de bunătate față de oamenii nemiloși. Cu toate acestea, nu lăsa furia, ura sau supărarea să-ți otrăvească inima.

Învață să ierți și să renunți. Învață să-ți iubești aproapele. Fă acest lucru nu pentru că oamenii răi o merită, ci pentru că tu însuși o meriți.

Lasă-ți mintea să fie împăcată. Fie ca inima ta să fie plină de iubire. Fă bine și te vei simți bine. Te vei simți cu adevărat fericit. Tratează-i pe toți cu dragoste, bunătate, toleranță, grijă și compasiune.

4. Renunță la ceea ce nu mai ai nevoie

„În ultimii 33 de ani, m-am uitat în oglindă în fiecare dimineață și m-am întrebat: „Dacă astăzi ar fi ultima zi din viața mea, aș vrea să fac ceea ce voi face astăzi?” Și de îndată ce răspunsul a fost „Nu” pentru câteva zile la rând, am știut că ceva trebuie să se schimbe”, Steve Jobs.

Fiecare zi este o viață nouă pentru o persoană înțeleaptă. Întreaga lume este în fața ta, întreaga viață este în fața ta. Prin urmare, dacă există lucruri, oameni și experiențe care te țin înapoi în viață, te împiedică să fii fericit, gândește-te să le lași să plece. E foarte simplu: nu mai ai nevoie de ele. Nu te ține de ceva care nu mai există, este inutil.

Nu îți asuma povara problemelor și reflecțiilor altor oameni. Poți să-i sprijini, dar este ridicol să îi tragi pe spatele tău toată viața. Nu te oferi prea mult. Nu vei putea salva lumea întreagă. Călătorește pe calea vieții cu ușurință. Renunță la tot și la toți cei care nu aduc bucurie și fericire.

5. Iubește-te ca și cum viața ta ar depinde de aceasta.

Începând de astăzi și în fiecare zi, obișnuiește-te să te iubești de parcă viața ta ar depinde de aceasta. Vorbește cu tine în același mod în care ai vorbi cu cineva pe care îl iubești cu adevărat. Și cel mai important, tratează-te ca și cum ai fi cea mai dragă, cea mai iubitoare și cea mai uimitoare persoană de pe această planetă. Pentru că ești tu.

6. Trăiește de parcă ai muri astăzi

Există un citat minunat de la James Dean care spune așa: „Visează ca și cum ai fi nemuritor. Trăiește ca și cum ai muri astăzi. „

Și exact așa te-aș sfătui să faci. Visează de parcă vei trăi veșnic și trăiește ca și cum ai muri astăzi. Acest lucru va aduce unitate și pasiune în viața de zi cu zi, te va ajuta să te bucuri de tot ceea ce faci. Pentru ca, atunci când vine momentul, să te uiți înapoi la viața ta și să nu regreți să renunți sau să pierzi ceva. Să fii mândru de viața pe care ai trăit-o.

„Amintirea morții este cea mai bună modalitate de a evita capcana gândirii că ai ceva de pierdut. Ai pierdut deja totul. Nu există niciun motiv să nu-ți urmezi inima. ”– Steve Jobs

7. Golește-ți mintea de gândurile negative

„Când te culci în pat pregătindu-te pentru o noapte de somn, amintește-ți că ultimul gând din capul tău rămâne în subconștient până la ora patru. Sunt patru ore de programare, de la momentul contemplației la trecerea la inconștiență”, a spus Wayne Dyer.

În fiecare seară, înainte de a adormi, ar trebui să-ți cureți mintea de gândurile negative, de toate grijile, de tot ceea ce s-a întâmplat în timpul zilei și de tot ceea ce ar trebui sau ar putea să se întâmple a doua zi. Nu adormi cu capul plin de zgomot. Nu-ți face asta.

Mintea ta, precum și corpul tău, au nevoie de odihnă și recuperare. Eliberându-te de gânduri înainte de a merge la culcare, te odihnești cu adevărat și te recuperezi.

„Viețile noastre sunt alcătuite din timp; zilele noastre sunt măsurate în ore, salariul nostru este măsurat prin aceleași ore, cunoștințele noastre se măsoară în ani. Abia rezervăm câteva minute în mijlocul zilei de lucru pentru a bea o cafea. Și din nou ne grăbim înapoi la mesele noastre, ne uităm la ceas, trăim „muncă-somn-muncă”. Și totuși, timpul nostru se scurge în cele din urmă. Și, în adânc, se pune întrebarea dacă aceste secunde, minute, ore, zile, săptămâni, luni, ani și decenii au fost cheltuite în cel mai bun mod. Cu alte cuvinte, dacă ai putea schimba ceva, ai face-o?- Cecilia Ahern.

Despre asta vorbesc.

Schimbarea nu este ceva grandios și înfricoșător.

Începi cu lucrurile mărunte și, treptat, atingi obiective mari.

Datorită acestor lucruri mici, vei realiza schimbări mari în viața ta.

Sursa

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.