×
Cum să fii îndrăgostit, dar să nu te pierzi. Sfaturile înțelepte ale unui tată către fiul său

Cum să fii îndrăgostit, dar să nu te pierzi. Sfaturile înțelepte ale unui tată către fiul său

Fiule, te rog să nu te legi cu femei ușoare și proaste. Valorile ieftine nu îți vor face viața mai frumoasă. Toată problema este că asemenea femei nu îți vor oferi ceea ce este mai important: alături de ele nu vei fi mai fericit.Vei  începe să faci greșeli și să te transformi într-un cinic.

Nu lua de la viață totul. Fii mai selectiv. Nu arunca în stânga și în dreapta complimente și laude. Rămâi întotdeauna răbdător și înțelegător. Respectă femeia oricum ar fi ea pentru că tu ești un bărbat adevărat! Și pentru ca acestea să nu fie cuvinte aruncate în vânt, nu permite nimănui să te înjosească și să-și bată joc de altcineva.

Te rog, fii responsabil pentru cuvintele și acțiunile tale. Trăiește așa pentru ca pentru fiecare pas făcut să porți răspundere în fața ta, a lumii și a lui Dumnezeu. Nu acționa prostește, banalitatea nu a înfrumusețat niciodată un bărbat. Învață să greșești. Iartă-ți fiecare greșeală și eșec și mergi înainte, pentru că asta te va face mai puternic și mai curajos. Niciodată nu te compătimi. În loc de asta ai putea să ajuți alți oameni necăjiți.

Doar atunci vei fericit. Fricile și temerile – sunt chestii normale, însă trebuie să le controlezi. Doar atunci vei fi fericit. Un bărbat adevărat întotdeauna se diferențiază prin gândirea și viziunile sale clare. Lasă la o parte toate stereotipurile, prejudecățile și valorile false, impuse de societate.

Crede cuvântul tatălui tău: te vei îndrăgosti de femeia care îți va semăna. În ea vei vedea puterea și rațiunea ta. Uneori va face greșeli, însă își continuă drumul, ținând cont de gândurile și regulile sale.

Și nu contează ce a fost în trecut. Contează alegerea pe care o vei face – una pentru toată viața. Atunci când ea îți va spune adevărul privindu-te în ochi, apreciază-i sinceritatea. Pentru că o asemenea femeie nu te va trăda și nu va face prostii. O vei recunoaște imediat.

O vei cunoaște după ochii în care este un foc puternic, dar care nu arde. În acel moment să îți asculți inima – e cel mai bun sfătuitor al tău.

Și, crede-mă pe cuvânt, fiule, asta e femeia care te-a căutat toată viața.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.