×
Cum să găsești un soț bun?

Cum să găsești un soț bun?

La primele întâlniri, poți vedea deja semne dacă o persoană corespunde valorilor și viziunilor existente ale vieții. Este rău că aceste semne nu sunt luate în serios, inconsecvențele vizibile sunt ignorate. Și apoi vine surpriza, te întrebi cum s-a întâmplat că un bărbat nu se oprește din băut, își petrece weekendul departe de casă, nu ajută la nimic și mereu încearcă să rezolve totul singur, iar o femeie pentru el este doar o gospodină și o parte din decor. Deci, pentru a identifica semnele unui soț bun, trebuie să acorzi atenție următoarelor:

1. Familia în care a crescut bărbatul. Cine este responsabil în familie, cine ia decizii, dacă există respect în familie, reguli și tradiții speciale. Cum s-a dezvoltat relația cu părinții, cum reacționează bărbatul la părerea lor. A cui opinie este considerată cea mai importantă pentru el, a mamei sau a lui? Dacă familia este problematică, atunci ce legătură are cu aceste probleme, ce lecții a învățat din copilărie.

2. Un bărbat include sau nu include o femeie în planurile sale pe termen lung. Este util să cunoaștem opiniile cu privire la rolurile din familie, distribuția responsabilităților, atitudinile față de copii și banii. E important să aflăm dacă vrea copii și câți. Pentru a nu fi surprinsă de faptul că un bărbat nu are nevoie de copii sau, dimpotrivă, dorește să stea în fruntea unei familii numeroase.

3. Un bărbat este capabil să fie optimist cu privire la depășirea dificultăților, nu renunță, este gata să meargă înainte. Dacă un bărbat este gata să sufere și să înțeleagă, acesta este un semn de nesiguranță și iresponsabilitate.

4. Comportamentul în conflict. Se închide în sine și tace. E dispus să-și dovedească adevărul prin toate mijloacele, chiar dacă e vina lui? El admite declarații sau amenințări brutale? Fuge sau adoarme? Sau este gata să rezolve problema și să se angajeze pe calea împăcării?

5.Atitudinea față de bani. Disputele financiare sunt printre cele mai frecvente într-o familie. Cum vede distribuirea bugetului, cât de generos sau zgârcit este? Este înclinat să ajute rudele sărace fără sfârșit? Este un bărbat capabil să asigure familia, face economii sau este un cheltuitor și un shopaholic? Ce priorități are – are tendința de a cheltui totul pentru el însuși sau de a împărți în mod egal și în funcție de necesități?

Dacă un bărbat numără bani într-o cafenea și alege ceva mai ieftin, acesta este un apel alarmant, este zgârcit sau nu este suficient de asigurat. Bărbatul oferă cadouri? Este capabil să facă un cadou pur și simplu, fără motiv? Prețul cadoului nu este la fel de important aici ca și dorința de ați face pe plac.

6.Bărbatul este gata să-și recunoască greșelile și cât de repede o face? Sau este întotdeauna vina altcuiva, dar nu a lui.

7.Un bărbat poate fi recunoscător chiar și pentru nimic.

8.Bărbatul apreciază munca altcuiva, îl tratează cu respect.

9. Își asumă responsabilitatea pentru viață și nu dă vina pe eșecurile sale statului, șefilor, mamei sau altcineva.

Toate aceste semne trebuie evaluate și înțelese dacă bărbatul ales este capabil să fie un soț și un tată de încredere. Dacă se dezvăluie undeva discrepanțe semnificative, atunci este mai bine să nu transpunem relația într-una serioasă. Doar distrează-te, iar altul se va potrivi pentru viață, care cu siguranță se va găsi la momentul potrivit. Proprietatea unei femei de a evalua fiecare bărbat pe care îl întâlnește în ceea ce privește „pregătirea” acestuia pentru familie. Semnele enumerate te vor ajuta să înțelegi acest lucru, dacă, desigur, le acorzi atenție cu seriozitate.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.