×
Cum să ieși din depresie: 3 pași simpli

Cum să ieși din depresie: 3 pași simpli

Starea depresiei este foarte insidioasă. Are multe nuanțe.  De la cele mai luminoase momente – o persoană nu vrea să trăiască, nimic nu-i place, până la o ușoară nemulțumire față de viață, iritare.

Nu ai depresie dacă ești îndrăgostită de viață. Simți ușurință și bucurie.

Iată care sunt cei trei pași simpli care te vor ajuta să scapi de depresie?

Pasul 1. Recunoașterea: problemele tale nu sunt unice

Nu ești singură. Aproximativ 7 miliarde de oameni se confruntă cu aceleași provocări ca și tine. Dacă te uiți în jur, vei înțelege: Problemele tale sunt flori la ureche. N-ai mâncat nimic timp de trei zile? Ai fost condamnat la moarte? Nu? Atunci locuiești în paradis. Fii conștient de asta. Și spune „mulțumesc” vieții.

Nu există nicio problemă. Sunt doar circumstanțe. Totul este simplu în viață.

De exemplu, există o problemă: sunt ruinată. E groaznic. Care e realitatea? În buzunar 500 lei. Trebuie doar să mergem la muncă. Asta e tot. Gândurile apreciate fac viața sumbră.

Întreabă-te: ce problema ai chiar acum? În secunda asta? Nu în cinci minute sau un an, dar chiar acum. Vei vedea că chiar acum nu există nici o problemă.

Întreabă-te această întrebare întotdeauna atunci când simți că nu există nici o bucurie.

Pasul 2. Schimbă starea ta interioară, și lumea exterioară se va schimba

Acest lucru înseamnă că, dacă nu ai suficienți bani, dragoste sau sănătate și îți faci griji, orice ai face, vei pierde oricum. Nu poți gândi, vreau să mănânc și, în același timp, să fiu sătulă. Oamenii schimbă circumstanțele exterioare ale vieții lor. Divorțează, își schimbă locul de muncă, se mută, dar fericirea cum nu a fost așa și nu este. Ce e de făcut?


Chiar acum, gândește-te: cum te-ai simți dacă ți-ai rezolva toate problemele? Cum ai trăi dacă ai avea timp și bani pentru tot? Dacă te-ai scălda în dragoste?

Te-ai simți calm, cu recunoștință și bucurie. Începe în această secundă să trăiești exact ca și cum tot ce ai nevoie ai deja. Crează acest sentiment de abundență. Nu te mai gândi la tine ca la un om mic neajutorat care nu are nimic. Tu ești sursa abundenței.

Dacă poți trăi într-o stare de bogăție și iubire, circumstanțele tale externe ale vieții se vor schimba în mod necesar. Simte-te acum ca pe o persoana care se descurca bine. Și urmărește cum se îmbunătățesc lucrurile în mod miraculos.

Pasul 3. Începe să ajuți alte persoane.

Nu ai nimic de oferit? Dăruiește un cuvânt cald. Zâmbește. De fapt, ai tot ce îți lipsește. Îți lipsește grija și dragostea? Dăruiește dragoste celor dragi. Îți lipsește recunoașterea și aprobarea? Acordă recunoaștere și aprobare altora.

Chiar acum, gândește-te la ceea cu ce te poți ajuta decât să împărtăși problemele cu oamenii. Dacă acest articol ți-a fost de ajutor trimite acest articol altor persoane.

Începe cu pași mici. Și abilitatea ta de a oferi va crește. Și împreună cu ea va crește și capacitatea de a iubi și de a te bucura. Ceea ce primești de la viață îți permite să supraviețuiești. Ceea ce oferi te face fericit. Ceea ce oferi se întoarce la tine înmulțit de o sută de ori.

Și nu uita: tu ești sursa bogăției, bucuriei și iubirii.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.