×
Cum să înțelegi că încă nu ești pregătită să te căsătorești

Cum să înțelegi că încă nu ești pregătită să te căsătorești

Ești foarte fericită pentru prietena ta și chiar îți iubești foarte mult iubitul, însă de fiecare dată când e vorba de nunta ta și de crearea unei familii – lucrul acesta te înspăimântă. Dacă crezi că ceva nu e ok cu tine, grăbește-te să te convingi că nu e așa. Pur și simplu te numeri printre persoanele care nu sunt născute și făcute pentru a se căsători, din punct de vedere al psihologiei. Iată câteva explicații:

1. Îți place libertatea

Desigur, mulți dintre cei care adoră libertatea și-au găsit marea dragoste și au creat o familie, însă pe tine nu te încântă această perspectivă. Relațiile, în special căsătoria, are nevoie de foarte multe compromisuri, iar tu înțelegi că nu ești gata pentru asta.

2. Statutul de a fi într-o relație ți-a limitat, uneori, fericirea

Te mulțumești să ai o relație fără să-ți publici statutul pe Facebook? Nu te grăbești să ai „acea discuție serioasă” pentru că te mulțumești cu relația jucăușă pe care o ai cu iubitul tău? Probabil nici nu ai nevoie de căsătorie și familie. Fericirea – e ceea ce apare din interior. Și dacă să cauți o sursă de fericire exterioară, de exemplu căsătoria – e un drum spre nicăieri.

3. Munca este prioritară pentru tine

Dacă simți că încă trebuie să te dezvolți personal, că sunt unele chestii pe care trebuie să le descoperi sau pur și simplu vrei să te dezvolți profesional – este foarte important să faci aceste lucruri înainte de crearea unei familii. Pentru că după asta nu vei mai avea timp pentru tine.

4. Nu-ți place tipul tradițional de fericire

Nu oricine are o viziune tradițională despre fericire: casă, soț/soție, mulți copii. Iar asta e un lucru normal. Acest set standard nu e o garanție pentru fericire și unica modalitate de a-ți trăi viața. Dacă îți place cum e viața ta acum, încetează să te mai gândești ce spun alții.

5. Te sperie însăși gândul ce a te căsători

Dacă însuși discuțiile despre căsătorie și planurile de familie îți trezesc fluturii în stomac – de fapt este un semn rău și o avertizare că nu ești făcută pentru căsătorie. Organismul nostru are tendința să ne protejeze de pericole și dacă corpul tău îți spune nu, atunci trebuie să accepți acest fapt.

6. Ai alte priorități

Nu este nimic rușinos să-ți petreci timpul și energia pentru carieră, viața socială și alte distracții, dacă acestea îți aduc bucurie și satisfacție. Viața ta trebuie să ți-o trăiești așa cum îți dorești tu, indiferent dacă asta nu le convine altor oameni.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.