×
Cum să înțelegi că trebuie să divorțezi: opinia Irinei Khakamada

Cum să înțelegi că trebuie să divorțezi: opinia Irinei Khakamada

Ea însăși a fost căsătorită de 4 ori. Potrivit ei, fiecare nouă căsătorie a fost mai bună decât cea anterioară.

Unele femei iartă totul bărbaților lor, acceptă oameni leneși și bețivi ani de zile, în timp ce altele se despart, așa cum se spune, înainte de timp”. De ce?

O prietenă de a mea și-a alungat bărbatului de la poartă după ce acesta a împrumutat bani prietenului său (nu-și poate controla fluxul financiar), iar alta a decis să se despartă după o comunicare nevinovată de treizeci de secunde a soțului ei cu o angajată McDonald’s (primele simptome care demonstrează că el mă minte).

De ce să pierzi timpul cu cineva care nu îți îndeplinește cerințele? Trebuie să-ți cauți altul.

Când auzi despre astfel de motive exagerate pentru despărțire, se pare că aceasta este doar o ocazie, iar adevărul este undeva mai profund, la nivelul subconștientului. Oamenii înțeleg că o viață împreună nu este posibilă și exprimă prima „scuză” pe care o întâlnesc.

Dar, de asemenea, se întâmplă ca oamenii să trăiască într-o căsătorie timp de 15-20 de ani, toți știu unul despre celălalt, sunt obișnuiți cu asta și se obișnuiesc cu asta. Și apoi, în mod neașteptat pentru toată lumea, se ia o decizie de divorț.

Ce este asta? Dorința pentru o viață nouă?

Sau poate părăsirea unei persoane nu este o trădare, ci un pas spre libertate, atât pentru tine, cât și pentru el. Și cu cât o facem mai repede, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea? Totul în viață este atât de complicat și ambiguu…

Într-o zi, vorbitorul și scriitorul Irina Khakamada a fost întrebată: „De unde știi că e timpul să-ți părăsești soțul?”

Irina a fost căsătorită de 4 ori, potrivit ei, fiecare nouă căsătorie a fost mai bună decât cea precedentă. Poate că este o chestiune de noroc sau poate că a învățat să se înțeleagă pe sine sau să determine cu exactitate cine este potrivit pentru ea la un moment dat.

Este evident, la 20 și la 50 de ani, o femeie are nevoi și priorități diferite.

Irina Khakamada a spus:

„Ar trebui să pleci nu atunci când vă scandalizați și vă certați, ci când încep să te irite lucrurile mărunte. Cum se îmbracă o persoană, cum arată, cum mănâncă, cum își înclină capul. Dacă a apărut iritarea, atunci acest proces este ireversibil. Nu se va schimba nimic”.

Cu toate acestea, în cadrul acestui videoclip, multe femei i-au scris Irinei că soțul i-a iritat și i-a înfuriat de milioane de ori, dar nu au vrut să se gândească la divorț. Și sunt fericite că au depășit crizele și sunt încă împreună.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.