×
Cum să îți ajuți prietenul să se îndrăgostească de tine

Cum să îți ajuți prietenul să se îndrăgostească de tine

Aproape fiecare dintre noi are un prieten pe care ni-l dorim în calitate de iubit, însă ne este prea frică să distrugem prietenia. Însă ai putea foarte simplu să-l ajuți să vadă în tine mai mult decât o prietenă și astfel să-l determini să facă el primul pas. Iată ce trebuie tu să faci:

1. Fii aproape

Principalul motiv pentru care prietenia voastră rămâne puternică este că vă susțineți reciproc. Și trebuie să rămâi mereu alături, mai ales când are probleme. Asigură-te că ești care îl ajută, cea care îl încurajează. Încrederea lui este foarte importantă pentru a ajuta la înflorirea iubirii, așa că nu-i neglijați nevoile.

2. Nu vorbi cu el despre viața lui personală

Acesta este singurul lucru pe care tu nu trebuie să te implici. Va fi destul de greu să-l asculți cum vorbește despre alte hobby-uri și să nu-i dai sfaturi. Stabilește o limită și nu trece peste. Relațiile cu alte persoane ar trebui să fie subiect tabu, chiar dacă vrea să vorbească despre asta.

3. Învață din greșelile fostelor lui

Dacă în destrămarea relației este vinovată fosta lui, nu-i repeta greșelile. Trebuie să știi cum să fii mai bună decât ea. Dar, în același timp, să rămâi tu însuși. Dacă vă este predestinat să fiți împreună ca un cuplu, totul ar trebui să se întâmple în mod natural.

4. Crează atmosferă pentru romantică și flirt

Principala diferență dintre o relație de dragoste și prietenie este flirtul. Analizează bine situația și în scurt timp vei afla cum să-l ajuți să se îndrăgostească de tine. Poate că are nevoie de complimente, mici atingeri, flirt și glume. Dacă nu reacționează, renunță. Poate că nu are chef, dar poate că nu are altfel de sentimente față de tine. Ai răbdare.

5. Fii tu însuși. Cea mai bună versiune a ta

Oamenii recunosc cu ușurință falsitatea, mai ales în prietenie. Dacă începi brusc să te schimbi, întreaga lume va observa asta, nu doar prietenul tău. Fii tu însuți, cea mai bună versiune a ta. Nu încerca să arăți ca tipul de fete care-l atrag. Nu încerca să-l impresionezi. Nu în zadar îi ești deja prietenă – îl atragi ca persoană. Tratează-l ca și cum l-ai trata pe iubitul tău – cu respect, dragoste, bunătate. Nu va putea rezista unei asemenea atitudini.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.