×
Cum să rupi cercul vicios și să încetezi să te îndrăgostești de bărbații nepotriviți

Cum să rupi cercul vicios și să încetezi să te îndrăgostești de bărbații nepotriviți

Scriitoarea Emily Dickinson a menționat: „Inima vrea ceea ce vrea, altfel nu contează.” Dar uneori vrea ceva care nu i se potrivește …

Vorbind despre dragoste și dorință, adesea credem că atracția oamenilor unul față de celălalt este dificil de explicat prin limbajul logicii.

Dar și mai periculos pentru reușita unei relații de lungă durată este ignorarea cu bună știință a ceea ce se întâmplă în capul tău. Multe persoane se conduc într-un cerc vicios în care își caută parteneri care se dovedesc în cele din urmă să fie complet nepotriviți pentru acestea, fie, mai rău, care au un impact dezastruos asupra lor. Și nu au nici o idee de ce acest lucru se întâmplă.

Dacă ești printre cele care au „ghinion în dragoste” și care se întreabă, dacă pot schimba regulile jocului în direcția lor, atunci poți încerca o abordare diferită pentru a găsi un partener de viață.

Cu toate acestea, cea mai mare schimbare trebuie să se întâmple mai întâi în tine. Pentru a obține dragostea veșnică, trebuie să studiezi istoria vieții tale, concentrându-te asupra evenimentelor care au dat naștere modelelor existente și apoi să înveți regulile de atracție reciprocă, astfel încât să te poți concentra doar pe partenerii potriviți. Iată câțiva pași cu care ai putea să începi:

Determinarea catalizatorului

Multe persoane care schimbă neputincioase o relație condamnată cu alta o fac din simplul motiv că nu s-au recuperat din traumele din copilărie care le-au afectat psihicul.

Acest lucru este valabil mai ales pentru cazurile de violență emoțională și umilință. În calitate de copil, încă nu poți controla mediul înconjurător, dar ca și adult, ai ocazia nu numai să înțelegi de ce ai devenit astfel, ci și puterea de a rupe cercul vicios, abandonând relațiile nesănătoase.

Mai ușor de spus decât de făcut? Da, dar dacă este necesar, poți căuta întotdeauna ajutor de la un profesionist, și nu toată lumea are nevoie de sesiuni de terapie pe termen lung pentru a identifica declanșarea un comportament auto-distructiv.

Cunoașterea este putere. Deși nu poți rescrie trecutul, de îndată ce vei avea o explicație despre ceea ce se întâmplă astăzi, vei învăța să îți determini pofta de relații nereușite și să abordezi decizii mai raționale în timp.

Dincolo de chimie

Chimia … cea mai faimoasă armă din arsenalul lui Cupidon. În ciuda efectului dovedit al feromonilor asupra atracției, dacă dorești o înțelegere completă a iubirii, trebuie să stăpânești mai mult decât o singură „armă”.

Nimeni nu spune că trebuie să te întâlnești cu cineva care nu te atrage. Dar dacă atracția fizică este tot ceea ce este între voi, atunci pasiunile nu vor fi în mod clar suficiente pentru o relație de lungă durată, cu excepția cazului în dorești să ai o „relație” pe termen scurt cu un partener. Nu este nimic în neregulă cu asta, atâta timp cât îți dai seama de natura acestei conexiuni.

Reevaluarea așteptărilor

Clarificarea așteptărilor nu este sinonimă cu declinul lor. Prin urmare, dacă ai dezvoltat obiceiul de a lega relații cu bărbați care sunt departe de realism și inaccesibili emoțional, există o mare probabilitate că este timpul să îți atragi atenția către un partener mai potrivit.

Multe persoane își caută dragostea. Dar iată un sfat: oricât de mare ar fi tentația de a te „scufunda în dragoste” ca o sirenă mică sau de a sări repede în prăpastie de pe o placă înaltă, totuși o alianță cu cineva care înoată în același ritm cu tine va fi mult mai fericită și de lungă durată.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.