×
Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit în doar 5 minute

Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit în doar 5 minute

Această metodă îți va ridica nu numai starea de spirit, ci și stima de sine. Deci, ce mai aștepți?

Te-ai întrebat vreodată, în timp ce lucrezi la un proiect serios sau stai într-o întâlnire Zoom timp de o oră la rând, că nu ai ieșit în acea zi? Avem o mulțime de lucruri de făcut și îngrijorări, o mulțime de probleme care necesită o soluție imediată, ceea ce înseamnă că nu avem timp să mergem în aer curat. Mulți nu ies din casă zile întregi.

După cum glumesc prietenii mei: Dacă aprovizionarea de o săptămână cu alimente nu s-ar fi încheiat, nu aș fi știut că a venit vara. Nu este deloc amuzant. Niciunul dintre noi nu s-a gândit la planctonul de birou, așa că șederea constantă în cameră are un efect foarte rău asupra stării emoționale și fizice.

Trebuie să înțelegi un lucru: ruperea de computer și să mergi afară pentru doar câteva minute poate face minuni. Ți se garantează o dispoziție minunată, eficiență sporită, veselie și un val de energie. Problema este să faci un efort și să te desprinzi de scaun!

În doar 5 minute, îți poți ridica starea de spirit și crește stima de sine.

Tot ce-ți trebuie pentru a te simți mai bine sunt câteva minute afară. Cercetătorii de la Universitatea din Essex au descoperit că participanții care au mers pe stradă sau s-au angajat în muncă fizică în aer curat, după 5 minute au simțit bucurie și încredere în sine.

Un astfel de efect magic are o acțiune simplă – ieșirea în stradă. Acest lucru înseamnă că ai nevoie doar de o plimbare rapidă în jurul cartierului sau să te joci cu animalele de companie pe gazon pentru a îmbunătăți starea de spirit și performanța pentru întreaga zi.

Și după 10 minute, vei obține o doză atât de necesară de vitamina D.

Deci, după 5 minute te vei simți mai bine: starea de spirit și stima de sine vor crește.

Cu toate acestea, nu te grăbi să te întorci cu bucurie în cameră: dacă ai câteva minute în plus, rămâi în aer proaspăt timp de 10 minute. De ce? Potrivit Școlii de Medicină Harvard, majoritatea dintre noi suferă de o lipsă de vitamina D, care este esențială pentru menținerea funcției sistemului imunitar și combaterea depresiei sezoniere.

Deficiența acestei vitamine este o amenințare reală pentru cei dintre noi care muncim de acasă, dat fiind că nu ne părăsim apartamentele zile întregi, mai ales când lucrăm la proiecte complexe. Vestea bună este că trebuie doar să ieși afară timp de 10 minute (într-o zi însorită, desigur) pentru a-ți ridica nivelul de vitamina D la nivelul necesar.

Deci ce mai aștepți? Cel mai bun moment pentru a merge la o plimbare în aer curat este acum. Da chiar în acest minut!

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.