×
Dacă nu crezi în dragoste, citește aceste 11 povestiri

Dacă nu crezi în dragoste, citește aceste 11 povestiri

„Dragostea este un mit”, susțin scepticii. Dar toate argumentele lor sunt spulberate de poveștile foarte reale ale oamenilor obișnuiți pe care le aducem la cunoștință.

Astăzi psihologiarelatiilor.ro va încerca să restabilească credința în dragoste cu 11 povești care pot atinge pe oricine.
 • Cred că m-am asigurat că dragostea adevărată există. Mama pleacă să studieze în alt oraș, împachetează  lucrurile astăzi. Tata, foarte trist, o urmărea peste tot. Mama a întrebat: „cum vei trăi când voi muri?” La care tata a răspuns:” Nu voi trăi, mă voi culca alături de tine”.
 • Din câte îmi amintesc, bunica avea întotdeauna salam în frigider. Și când ea și bunicul au sărbătorit 40 de ani din viața lor împreună, bunica i-a mărturisit că urăște acest salam și îl mănâncă și îl cumpără doar pentru că îi place lui. Apoi bunicul a recunoscut că și el a urât acest salam toată viața, dar a continuat să-l mănânce doar să nu o supere pe bunica. 
 • Sunt foarte obosită. E trecut de miezul nopții. Mi-am schimbat hainele, m-am spălat în mod automat și imediat am adormit. Dimineața, soțul meu mi-a spus cu zâmbetul pe buze cum mă mângâia în timp ce dormeam , iar eu dintr-un somn adânc și dulce, îi răspundeam:

– „Vrei să facem dragoste sau ceva mai mult?

– „Dragoste”, a răspuns soțul.

Și apoi creierul meu adormit l-a respins:

– Iubirea înseamnă să te lase să dormi.

 • Îmi place foarte mult diferite lucruri făcute în tehnica de mozaic: pături, cusute din clapete, și jucării realizate manual. Recent am observat că prietenul meu are toate degetele în răni mici. Ca răspuns la toate întrebările, el doar a fluturat, spunând, acestea sunt fleacuri. Ieri am venit acasă de la locul de muncă, și pe patul meu am găsit o inimă mare, cusută din sute de piese multicolore, un pic cam strâmbă. Și de îndată ce mi-am imaginat că iubitul meu stătea liniștit și făcea acest farmec pentru mine, mi-am dat seama imediat că acesta a fost cel mai încântător cadou din viața mea.
 • Locuiesc în cămin. Recent,  în camera mea s-a defectat încălzitorul. Era un frig cumplit. L-am sunat pe prietenul meu și i-am spus despre problemele mele. După ce am vorbit cu el, m-am înfășurat în cea mai caldă pătură și m-am așezat să citesc. O oră mai târziu, am primit un apel de la el: „Ieși afară. Ți-am cumpărat un încălzitor. Știu că e foarte frig în camera ta.” Și apoi mi-am dat seama că dragostea nu este „Zai”, „pisicuța” și alte „musi-pusi”. Dragostea adevărată este să cumperi un încălzitor iubitei tale, astfel încât să nu înghețe.
 • Cu câțiva ani în urmă, eu și soțul meu am avut o perioadă mai grea: amândoi ne-am pierdut locurile de muncă, iar banii erau suficienți doar pentru cea mai simplă mâncare. Din păcate, la singura mea pereche de cizme a căzut talpa. Plângeam și mă pregăteam pentru faptul că îmi petrec toată iarna în adidași. A doua zi, soțul mi-a adus în tăcere o pereche de cizme de piele absolut noi. Doar câteva săptămâni mai târziu, mi-am dat seama că a vândut singurul lucru pe care l-a lăsat în memoria tatălui său – un ceas de buzunar. Acum suntem în regulă cu finanțele și recent am reușit să găsesc acest ceas prin intermediul site-urilor specializate. Acum acest ceas se află în dulap și așteaptă ziua soțului.
 • Fiica a decis să cumpere cântare, a mers la magazin după muncă. Tipul – consultant, dorind să confirme că cântarele selectate funcționează așa cum este necesar, se cântărește în prezenta ei. După ce a văzut, fiica a emis un verdict: „Tinere, trebuie să mănânci mai mult.” Și i-a întins băiatului masa de prânz – 4 plăcinte cu carne. Sunt deja căsătoriți. Nu există argumente împotriva plăcintelor cu carne.
 • I-am spus soțului meu că, în copilărie, am visat să fiu o zână și să călăresc un unicorn. Doar în liceu mi-am dat seama că aceasta nu se va întâmpla. Am crescut, visele s-au schimbat, dar încă mai doresc să mă simt uneori ca un personaj fabulos. Ieri când m-am întors de la locul de muncă — în mijlocul sălii am găsit un balansoar sub forma unui unicorn, iar din camera alăturată iese soțul meu, ținând în mână aripile zânelor. M-a așezat pe calul de basm și, spunând că visele ar trebui să devină realitate, a început să mă stropească cu paiete de sus, în timp ce eu, mulțumită, călăream pe spatele unui unicorn. Îl iubesc pe ciudatul ăsta.
 • Timpul este dimineața devreme. Alerg, nu ating pe nimeni, muzica răsună în căști. Trecătorii îmi zâmbesc. Trec la un pas mai rapid și mă opresc să fac exerciții. Și apoi, la picioarele mele cade un corp transpirat fără suflare. Se pare că un bărbat a fugit după mine câțiva kilometri ca să mă cunoască! Ne-am schimbat  cu numerele, sa dus acasă să se schimbe, deoarece costumul său era ud. A întârziat la muncă, dar șeful l-a iertat, chiar l-a lăudat. Apoi spunea cu mândrie tuturor că și-a prins fericirea. Suntem împreună de șapte ani, căsătoriți.
 • Mergeam în tren, alături de mine un cuplul – o bunică și un bunel. El tot drumul (și asta e aproape 3 ore) a pictat portretul ei într-un carnet cu un creion de cărbune. Când bunica era jenată că toți din jur le atrag atenția, el doar o încuraja spunând: „Nu fi timidă, trandafirul meu, ei te admiră, ca și mine, de 40 de ani nu mă mai pot sătura să te admir”.
 • Acum 5 ani m-am despărțit de iubitul meu din cauza presiunii părinților de pe ambele părți. După aceea, am făcut un tatuaj pe degetul inelului – ca un simbol al faptului că nu mă voi căsători. În acest timp, niciunul dintre noi nu a găsit pe nimeni. Recent, m-am angajat într-o mică firmă în care șeful departamentului era el. Am vorbit, dar ne-am prefăcut că nu ne pasă unul de celălalt. Ieri mă cheamă în biroul lui și îmi spune că tatuajele în departamentul lui sunt interzise, așa că va trebui să o ascund. El a sugerat să facă acest lucru cu un inel. Un inel de logodnă.

Tu sau prietenii tăi aveți povești similare? Distribuiți în comentarii!

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.