×
Dacă vrei să fii mai fericit, pune-ți întrebarea asta în fiecare dimineață.

Dacă vrei să fii mai fericit, pune-ți întrebarea asta în fiecare dimineață.

Albert Einstein a spus odată: „Cea mai importantă decizie pe care o putem lua este dacă vom trăi într-un univers prietenos sau ostil”.

Care este primul lucru la care te gândești când te trezești dimineața?

Te gândești la ziua grea care urmează? La întâlnirea cu șeful care te suprimă?  La treburile casnice?

Sau cum sufletul tău pereche te va îmbrățișa și îți va dori o zi bună?  Te gândești la felul în care copiii te vor întâmpina cu bucurie după muncă? Sau poate te gândești că, deși nu ai tot ce-ți dorești, ai tot ce-ți trebuie?

Ideea este că primele tale gânduri la trezire influențează foarte mult modul în care îți trece ziua.

Albert Einstein a spus odată: „Cea mai importantă decizie pe care o putem lua este dacă vom trăi într-un univers prietenos sau ostil”.

Aceasta este decizia care trebuie luată zilnic. Atunci când te hotărăști să îți începi ziua cu gânduri pozitive, aceasta te umple automat cu energie și te face mai fericit. În plus, aceasta îți permite să îți faci mai puține griji dacă ceva nu merge bine.

De exemplu, dacă cineva îți trece calea, atunci decide că ești norocos, pentru că mașina ta nu a fost deteriorată. Nu trebuie să o repari și să te ocupi de asigurare. Sau, de exemplu, dacă persoana din fața ta merge foarte încet, acest lucru nu te poate deranja, deoarece vei avea mai mult timp să te bucuri de plimbare și de frumusețea din jur.

Dacă te decizi în mod conștient că există o mulțime de lucruri pozitive în lume, viața ta ți se potrivește destul de bine, și că ești fericit cu ceea ce ai în acest moment, te vei bucura cu adevărat în fiecare zi în care trăiești. Nu vei mai fi nervos și supărat chiar și atunci când ți se va întâmpla ceva neplăcut.

Mai mult de atât, binele atrage binele. Asta înseamnă că dacă îți începi ziua cu gânduri pozitive, ți se va întâmpla ceva bun.

Potrivit Susan Reynolds, co-autor al cărții „Train Your Brain To Be Happy”: „Sentimentele de plăcere îți pot stimula creierul atât de mult încât acesta se va acorda pentru a răspunde plăcerii într-un mod care o sporește. ”

Cu alte cuvinte, dacă îți începi ziua gândindu-te că ți se va întâmpla ceva bun, atunci cu siguranță se va întâmpla, oricât de banal ar suna.

Mai mult decât atât, gândirea pozitivă are un efect pozitiv asupra sănătății fizice. Crește nivelul serotoninei („hormonul fericirii”), ajutând astfel la ameliorarea depresiei și anxietății. Pe de altă parte, gândurile negative pot provoca depresie, pot reduce creativitatea și pot interfera cu succesul.

În fiecare dimineață, spune-ți că vei avea o zi minunată și nimic nu o poate împiedica.

În cele din urmă, alegerea este întotdeauna a ta: poți fi atât o persoană pozitivă, cât și una negativă. Poți deveni fie un optimist, fie un pesimist. Personal, în fiecare zi îmi fac alegerea în favoarea fericirii. Iar tu?

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.