×
De ce ai nevoie de un bărbat când ai totul?

De ce ai nevoie de un bărbat când ai totul?

Desigur, aceasta este o întrebare interesantă…

De ce ai nevoie de un bărbat când o femeie are totul? Întrebarea este, desigur, interesantă. Și răspunsul la aceasta este simplu și frumos …

De ce ai nevoie de un bărbat când ai totul, chiar și copii? De ce ai nevoie de un bărbat atunci când nu trebuie să fii întreținută și poți să mai întreții chiar câțiva copii? De ce ai nevoie de un bărbat atunci când viața ta este atât de ajustată încât totul nou va fi cu siguranță un obstacol? De ce ai nevoie de un bărbat când timpul tău este atât de ocupat încât un bărbat nu are aproape de unde să obțină puțină atenție? De ce ai nevoie de un bărbat când te simți deja atât de confortabilă să fii singură încât orice interferență în viața ta este percepută ca presiune? Pentru ce?

Poate atunci, când apare această întrebare și apare același bărbat? Asta tocmai pentru că nu ai nevoie de el ca funcție, ci ai nevoie de el ca persoană. Apoi, în viața ta există șansa de a nu obține un consumator, ci o atitudine umană față de tine.

Împotriva voinței tale, el intră cumva în mod natural în viața ta. Apel, mesaj, alt mesaj, apel … „Bună dimineața! Cum ai dormit?” Un lucru atât de ciudat, de ce i-a păsat cuiva brusc cum ai dormit și cum te simți…

Într-o zi observi că ai deja pe cineva căruia poți să-i spui, că ai fost oprită de polițiștii rutieri, că ceva te sperie, că ai niște descoperiri și șocuri… Nu că nu ai împărtășit acest lucru cu nimeni înainte, ai prieteni preferați pentru astfel de discuții serioase …  Și astfel, lucrurile mici care ți se întâmplă te-ai obișnuit să le faci față de una singură. Și să vorbești cu tine însuți, și să-i mulțumești Atotputernicului…

Dar aici se întâmplă ceva magic: într-o zi descoperi că unui alt suflet viu îi pasă de felul în care trăiești și are dorința de a te ajuta, de a te susține …

Poate când îți dai seama că este magie, se întâmplă? Când nu o iei de la sine ca înainte, este o atitudine și vezi și apreciezi că lucrurile mici și detaliile contează. Într-o lume în care totul este trecător și agitat, unde evenimentele și informațiile sunt înghițite în bucăți mari, apar două persoane, între care există subtilități și nuanțe și timpul se oprește.

Sau, poate, când te-ai realizat în viață, vine un bărbat care înțelege și el totul despre el însuși? Nu mai alegi după frumusețea torsului și  grosimea portofelului și nu mai ești aleasă din cauza fundului ferm sau a capacității tale de a găti. Câteva alte criterii vin în prim plan … Acceptare, înțelepciune, generozitate, pace interioară … Și chiar și atracția devine diferită. Nu mai are sens cum și cât de mult, devine foarte important – cu cine. Personalitatea este ceea ce contează.

Dacă te-ai simțit bine și armonios înainte de apariția altei persoane în viața ta, atunci această stare ar trebui să devină multiformă, dar nu ar trebui să se schimbe în esență. Și așa este și pentru el.

Deci, de ce ai nevoie de o altă persoană în viața ta?

Cred că pentru a te simți mai deplină prin el. Cât de blândă ești, de exemplu, poți înțelege doar lângă cineva care are nevoie de această tandrețe. Cât de iubitoare ești, poți înțelege doar când îți oferi dragostea. Cât de generoasă și bună la suflet ești, poți aprecia când îl ierți și îl înțelegi pe celălalt.

Desigur, nu poți scoate apă din fântână dacă apă acolo nu este. Dar dacă persoana ta exist prea mult (apropo, de aceea te-ai realizat), atunci ai nevoie să oferi ceva altuia. Și el, la fel de încrezător și plin, vrea să-ți ofere propriul său sprijin. A face, a simți împreună, a oferi un umăr și a sprijini, a diviza și îmbogăți lumile celuilalt este pentru că poți, iar celălalt vrea același lucru cu tine.

Să fii persoana potrivită, să fii foarte aproape de cineva, să te asiguri că exiști din nou. Și e mai mult decât dragoste. Aceasta are cel mai profund sens. „Eu sunt. Sunt aici. Sunt aproape ”. Este foarte dificil să accepți această stare a celuilalt și să fii singur în această stare. Nu pentru a-l corecta pe celălalt, nu pentru a-i schimba esența, nu pentru a îndoi spațiul cu voința sa, ci pur și simplu pentru a fi. E o experiență uimitoare, mai ales când ai totul.

Deci, de ce o femeie de succes are nevoie de un bărbat? Să fii necesară, să fii iubită și să te iubești pe tine însuți. Pentru a fi în toată diversitatea sa. Pentru a trăi pe scară largă și pe deplin.

 

Autor: Lilia Akhremchik

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.