×
De ce ar trebui să îți iei inima în dinți și să îți îndeplinești visele

De ce ar trebui să îți iei inima în dinți și să îți îndeplinești visele

Când suntem mici, cu toții visăm că vom face nenumărate lucruri când „vom crește mari”. Însă când ne maturizăm realizăm că nu ne îndeplinim visele. Fie că erau de domeniul fantasticului, sau nu mai rezonează cu obiectivele noastre, visele sunt mereu lăsate la urmă.

Iată câteva dintre motivele pentru care renunțăm să ne atingem visele:

  • Ne este teamă de eșec
  • Nu găsim timpul necesar
  • Credem că dacă vom pune atingerea viselor înaintea altor lucruri vom și etichetați drept egoiști
  • Nu credem cu tărie în propriul vis
  • Nu avem suficientă încredere în forțele proprii
  • Credem că nu avem cunoștințele necesare

… iar lista poate continua. Fiecare dintre noi găsește scuza potrivită care să îl îndepărteze de la atingerea visului propriu.

Iată câteva motive simple pentru care trebuie să îți iei inima în dinți și să îți urmezi visele.

 

Vei vedea cât de curajoasă ești

Nimeni nu a zis că nu ai nevoie de curaj pentru a-ți urma visele. Curajul implică și acceptarea că poate nu îți poți atinge visul sau ca nu este ceea ce îți doreai cu adevărat.

Odată ce vei înțelege că poți accepta acest lucru, vei căpăta din ce în ce mai mult curaj și încredere în sine.

Vei învăța lucruri noi

Indiferent de cât de bine sau de rău va sfârși ideea ta, cu siguranță vei învăța multe lucruri noi atât despre idee in sine, cât și despre tine.

Dacă îți este teamă că nu deții suficiente cunoștințe pentru a-ți face visul realitate, atunci poți începe să afli mai multe informații sau să găsești persoane mai pricepute decât tine, care te pot ajuta.

Să zicem că vrei să îți deschizi un magazin on-line ce vinde conservele tale făcute în casă. Însă nu știi cum să promovezi magazinul respectiv în mediul on-line. Poți apela la servicii de promovare online. Astfel lași lucrurile la ca nu te pricepi și de care nu ești sigur pe mâna specialiștilor.

Nu vei lăsa loc de dubii

Cu toții am avut sentimentul „ce s-ar fi întâmplat dacă…?!”. Acest sentiment de dubiu constant te va măcina încet și nu îți va da pace.

Nu lăsa loc de dubii, speculații sau îndoieli: până nu încerci nu știi ce s-ar fi ales de idea ta. La urma urmei, în cel mai rău caz, se poate dovedi că ideea ta nu a fost tocmai bună. Nu ai nimic de pierdut.

Vei scăpa de frustrări

Frustrările sunt unul dintre cei mai periculoși inamici. Acestea zac adânc în subconștientul nostru și ne pot afecta în feluri în care nici nu ne putem da seama. Ne pot afecta relațiile cu cei din jur și chiar stima de sine, fără să ne dăm seama care este de fapt cauza.

Faptul că nu ai încercat să îți realizezi un vis anume, te poate „mânca pe dinăuntru”. Te vei întreba constant „ce ar fi fost dacă…?” sau în momentul în care vei trece prin clipe mai dificile, te vei învinovăți pentru că nu ai avut suficient curaj pentru a-ți urma visul.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.