×
De ce ar trebui să pleci dintr-o relație moartă, chiar dacă gândul la singurătate te sperie

De ce ar trebui să pleci dintr-o relație moartă, chiar dacă gândul la singurătate te sperie

„Divorțul nu este o tragedie. Tragedia este să rămâi într-o căsătorie nefericită și să-i înveți pe copii să vadă greșit dragostea”.

„Oamenilor le este greu să scape de chinul lor. Din cauza fricii de necunoscut, ei aleg suferința, care a devenit deja obișnuită», –
Titus Nat Khan.

1. Ai o singură viață.

Petreci timp prețios fiindu-ți milă de tine însuți, dar nu faci nimic pentru a schimba situația – acest comportament te poate costa într-o zi foarte scump.

Schimbarea nu este niciodată ușoară, dar aceasta este sensul vieții. Abilitatea de a merge dincolo de zona ta de confort pentru a găsi ceea ce vrei cu adevărat de la viață și relații necesită curaj, dar, de obicei, aceasta aduce rezultate bune.

2. Afecțiunea nu este egală cu iubirea

Afecțiunea este unul dintre principalele motive pentru care este atât de greu să ieși dintr-o relație nefericită. Dar dacă cineva te tratează rău, fă un pas înapoi și întreabă-te: Chiar merită?

Nu e ușor să scapi de persoana de care te-ai atașat deja. Dar odată ce faci un pas înapoi, vei înțelege imediat că viața merge mai departe – și fără obiectul de anxietate chiar a devenit mult mai frumoasă.

3. Este mai bine să fii singură pentru o vreme decât să te simți în mod constant nefericită

Nu contează cât de frică îți este să rămâi singură, să menții o relație cu cineva cu care nu te simți fericită este mult mai rău. La urma urmei, te poți adapta la viață fără el, dar nu vei găsi niciodată fericirea într-o relație epuizată.

În plus, luând o scurtă pauză, poți afla multe despre tine și, după un timp, vei întâlni cu siguranță un partener potrivit pentru tine.

4. Durerea va dispărea în timp

Fără îndoială, separarea va fi un eveniment dureros pentru tine, dar această durere va dispărea în timp, ceea ce nu se poate spune despre agonia persistentă pe care o simți în interiorul unei relații moarte.

5. Merită să suferi de dragul copiilor? (dacă îi ai)

Dacă stai cu soțul / soția de dragul copiilor, ei vor învăța doar de la tine că căsătoria înseamnă să fii nefericit și nu să-ți iubești partenerul.

Alternativa la părăsirea unei astfel de relații (dacă nu îți poți salva căsătoria sau divorțul într-un mod civilizat) este să mergi cu fluxul și să accepți nefericirea ca fapt.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.