×
De ce „exprimarea emoțiilor” este cheia unei relații de lungă durată

De ce „exprimarea emoțiilor” este cheia unei relații de lungă durată

Tu ai această abilitate?

Brian Gleason era căsătorit de aproape patru decenii și, ca psiholog de familie, știe despre ce vorbește. Un factor cheie este o abilitate numită „exprimarea emoțiilor”.

A fost studiat, dar probabil că nu ai învățat acest lucru niciodată la școală.

Nu vorbim niciodată despre ceea ce simțim „, spune Gleason.” Dar când te afli într-o relație intimă, vei experimenta în mod constant o gamă largă de emoții, de la depresie și anxietate la bucurie.

 

Aceasta înseamnă că ar trebui să ne putem exprima emoțiile.

Să presupunem, de exemplu, că i-ai micul dejun împreună cu partenerul tău, ești foarte îngrijorată de întâlnirea pe care o vei avea în această zi, poate cu șeful tău. În loc să împărtășești neliniștea, tu o păstrezi în tine fără să-i spui un cuvânt. În acest caz, partenerul tău nu știe de ce ai tăcut în timpul micului dejun. El poate reacționa doar la comportamentul tău extern.

Partenerul tău crede așa: „Ea este din nou tăcută, ea este atât de închisă în sine, probabil, deja și-a imaginat ceva în cap. Poate că am greșit cu ceva? „.

Gleason spune că cheia pentru „exprimarea emoțiilor” este de a oferi partenerului tău o cale în lumea ta interioară. Partenerul tău are nevoie de un fel de „ghid” intern pentru a înțelege ce se întâmplă.

Într-o astfel de situație, este necesar să acționezi și să spui astfel: „Sunt îngrijorată de întâlnirea de astăzi, îmi fac griji că cariera mea este în pericol, că șeful meu este nemulțumit de mine. Nu sunt sigură că pot face față acestei situații — ce mă sfătui?»

Vei fi întâmpinată cu compasiune.

Este mult mai greu atunci când partenerul tău nu are nicio idee despre ce te gândești. Această tensiune începe să crească. Iar exprimarea emoțiilor este cheia unei relații lungi și armonioase.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.