×
De ce femeile spun „sunt bine” atunci când nu sunt bine de fapt

De ce femeile spun „sunt bine” atunci când nu sunt bine de fapt

Toate fetele au făcut astfel. Când un bărbat întreabă ce te deranjează, răspunzi: „nimic”, deși în același timp îi arăți că, de fapt, totul este invers. Dar, de obicei, un bărbat nu observă acest lucru și alege să audă doar ceea ce spui, pentru că totul rămâne în loc. Te enervează, deja vrei să cedezi, dar oprește-te… E vina lui că nu-ți poate citi gândurile?

De fapt, femeile sunt capabile să vorbească, sunt capabile să comunice și să-și exprime gândurile, sentimentele. Suntem mult mai bune la asta decât bărbații. De ce atunci nu poți spune exact ce te deranjează? Pentru că de multe ori se întâmplă că nu putem înțelege pe deplin ce se întâmplă cu noi, și vrem ca un bărbat să o facă.

Citește: Cum să fii o femeie care să-i placă oricărui bărbat

Și de ce trebuie să-i explici totul? Ar trebui să știe când a făcut ceva greșit. Dar problema este că această abordare a femeilor nu aduce nici o soluție.

Nu poți rezolva o problemă dacă nu o spui, dacă nu o arăți.

Cu toții vrem ca problemele noastre din viață să fie rezolvate, dar nu vrem să vorbim despre ele. Aceasta este cea mai importantă și cea mai simplă explicație.  Credem că dacă începem să vorbim despre ceea ce ne îngrijorează, aceasta ne va arăta slăbiciunea și vulnerabilitatea. Noi credem că este normal- să ascundem sentimentele și să schițăm un zâmbet pe buze, pentru că conflictul poate agrava totul.

Mai ales că societatea portretizează femeile adesea ca fiind prea emoționale, nesigure și isterice. Nu vrei să apari așa. Deci îți ascunzi emoțiile. La urma urmei, ești femeie, trebuie să fii de acord cu un bărbat în toate, spun unii.

Fetelor, femeilor, amintiți-vă întotdeauna că genul nu definește valoarea unei persoane ca persoană. Opiniile, sentimentele, emoțiile, gândurile și ideile tale sunt importante. Acestea nu pot fi devalorizate doar pentru că ești femeie. Nu trebuie să cobori la comportamentul pasiv-agresiv pentru a obține ceea ce vrei. Vorbește despre ceea ce îți dorești. Cere ceea ce meriți. Învață un bărbat cum să te trateze corespunzător. 

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.