×
De ce fostul tău și-a găsit o altă iubită, la scurt timp după ce v-ați despărțit

De ce fostul tău și-a găsit o altă iubită, la scurt timp după ce v-ați despărțit

Te-ai întrebat de ce bărbații se găsesc atât de repede o nouă iubită, la scurt timp după ce s-a despărțit de fosta? Și, deși pentru femei acest lucru este de asemenea caracteristic, totuși bărbații o fac mai des.

Dar de ce? Ce îi face atât de repede să se grăbească în brațele unei alte femei?

În primul rând: te gândești că poate nu te-a iubit cu adevărat dacă și-a găsit deja pe alta. S-ar putea să crezi că el nici nu a fost supărat din cauza despărțirii voastre, că nu avea sentimente serioase pentru tine.

Asemenea ipoteze sunt complet rezonabile. Dar probabil că sunt greșite.

Vezi, atunci când bărbații sunt implicați emoțional într-o relație, sentimentele lor sunt la fel de puternice ca și ale femeilor, indiferent dacă le arătă sau nu. Atunci când se încheie relația, ei simt o mare goliciune emoțională.

Spre deosebire de femei, bărbații nu au adesea sprijin social atunci când sunt răniți sau triști. Nu se pot plânge prietenilor, mamei și nu plâng, vizionând emisiuni TV și mâncând o găleată de înghețată.

Dacă ar fi fost ceva acceptabil pentru bărbați, probabil că ar fi făcut-o. Dar sunt prea îngrijorați de stereotipurile sociale. Prin urmare, când îi doare, nu pot spune nimănui despre asta. Ei suferă în tăcere, poate încercând să-și înece amarul în alcool.

Bărbatul  înțelege că are un număr limitat de opțiuni și trebuie să facă rapid ceva pentru a face față emoțiilor sale. Prin urmare, el încearcă să umple golul rămas după relația anterioară.

Cum o face el? Căută pe cineva pe care să se concentreze – emoțional și sexual. De obicei, aceasta este o femeie care îl ajută să-și vindece rănile, permițându-i să se întoarcă într-un spațiu confortabil în care este din nou un om puternic, așa cum ar trebui să fie.

El se grăbește să se întoarcă în starea în care se poate simți din nou curajos, din nou își poate controla sentimentele.

Viteza cu care un bărbat intră într-o nouă relație este direct proporțională cu durerea ce o simte: cu cât mai profundă este durerea, cu atât mai repede își va găsi o nouă iubită. 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.