×
De ce ne îndrăgostim de oameni nepotriviți

De ce ne îndrăgostim de oameni nepotriviți

Pentru o relație sănătoasă este nevoie de două persoane, gata să depună tot efortul necesar pentru ca relația lor să dureze deoarece sunt legați emoțional. Totul începe de simpatie reciprocă care, odată cu trecerea timpului, se transformă în ceva mai puternic și mai important. Unii îndrăznesc să numească asta iubire. În realitate, asta și este scopul final: să iubești pe cel care te iubește pe tine.

Cu toate acestea, uneori ne îndrăgostim de oameni nepotriviți, fără să realizăm acest lucru. Iar finalul este întotdeauna trist. Ne îndrăgostim și facem tot posibilul pentru ca această relație să existe. Ne implicăm la maximum și începem să construim planuri pentru viitorul alături de această persoană. Însă cu timpul începem să realizăm că ceva ne lipsește. Suntem nefericiți.

Înțelegem că această ne relație nu ne oferă ceea ce ne dorim și există o cauză clară: ne-am îndrăgostit de persoana nepotrivită. Asemenea situații se întâmplă des, să nu te miri, dacă acest lucru ți se va întâmpla și ție. Până la urmă, nu-i poți dicta inimii de cine să se îndrăgostească. Într-o poveste ideală: ne-am îndrăgosti de acel om care va deveni sensul vieții noastre și care ne va face viața mai frumoasă. Din păcate, asemenea relații se întâlnesc cam rar.

În anumite etape ale vieții trebuie să facem față unor teste. Însă cum să înțelegem că ne-am îndrăgostit de o persoană nepotrivită? Iubirea ne face să privim lumea prin ochelari roz. Totul ni se pare frumos și încetăm să mai observăm problemele. Exact asta este ceea ce nu trebuie să faci dacă vrei să îți protejezi inima.

Trebuie să ne protejăm și să ne deschidem sufletul doar în fața oamenilor potriviți. Anume din acest motiv trebuie să privim obiectiv lumea din jur și să rămânem lucizi atunci când este vorba de o relație. Pentru început trebuie să înțelegem de ce ajungem să ne îndrăgostim de oameni nepotriviți.

Iată cele 5 cauze de bază:

Ni se pare că am întâlnit sufletul pereche 

Poți trece printr-o etapă dificilă a vieții la fel precum și alesul tău. Anume din acest motiv ți s-ar părea că între voi există o anumită legătură. Din păcate, aceasta nu întotdeauna înseamnă că persoana respectivă este cea de care ai nevoie. Trebuie să înțelegi că pentru o relație nu e destul doar să vă înțelegeți reciproc.

Ți se pare că poți schimba în bine viața acestei persoane 

Nu trebuie nimic să schimbi – aceasta este problema de bază. Crezi că ai dreptul să te dedici altei persoane pentru că ai impresia că îi poți schimba viața spre bine. Adevărul este că nu poți și nu trebuie. Rostul iubirii nu este acesta. Trebuie să te îndrăgostești de persoana alături de care să nu ai sentimentul că vrei să îl/o ajuți.

Crezi că problema e în tine

Uneori ți s-ar putea părea că problema e în tine. Începi să gândești că nu vei avea șansa să îți întâlnești sufletul pereche pentru că e ceva la tine. Te obligi să crezi că ești îndrăgostită atunci când acea persoană nici măcar nu merită atenția ta.

Simți o presiune din partea prietenilor

Dese ori se întâmpla că prietenii să te determine să faci ceea ce nu prea îți dorești. Mulți se uimesc când află că fac același lucru și cu o relație. Uneori ne îndrăgostim doar pentru că asta se așteaptă de la noi. Și este greșit.

Încă nu înțelegi ce înseamnă iubirea 

Probabil aceasta este cea mai populară cauză. Mulți dintre noi greșesc crezând că sunt gata să iubească, când de fapt nu este așa. Trebuie să înțelegem că iubirea are nevoie de maturitate. Nu poți fi gata pentru iubire și în același timp să construiești o relație dar să nu ai habar ce vrei să obții din ea.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.