×
De ce suntem atât de atrase de persoanele care nu ne merită

De ce suntem atât de atrase de persoanele care nu ne merită

Este paradoxal. Ai o inimă atât de mare și deschisă. Vrei iubire, mai multă iubită. Cauți și cauți și încerci să-ți găsești iubirea vieții tale. Iar apoi alegi pe cineva care deloc nu ți se potrivește. Probabil ai ales orbește. Însă cu timpul înțelegi că această persoană nu este pentru tine. Și nu te dai bătută.

Nu știu de ce fac eu asta. Sunt naivă, proastă sau disperată? Sau poate că suntem atât de flămânde de iubire încât suntem gata să ne sacrificăm valorile și standardele?

Sau poate ca o facem pentru că nu știm cum e altfel. Probabil facem asta pentru că știm că această persoană nu va pleca. Chiar dacă iubirea nu este adevărată. Chiar dacă în adâncul sufletului știm că el nu este alesul nostru.

În trecut credeam că iubirea este ceva ușor. Că iubirea este ceva ce simt două persoană. Însă se pare că iubirea este o muncă dificilă.

Și probabil că nu realizăm ce valorăm. Probabil nu ne vedem după 20+ ani de viață. Poate că gândim că nu merităm o iubire atât de mare. Sau poate că ne gândim că trebuie doar noi să oferim iubire.

Este trist să realizăm că oamenii cred că nu merită iubirea adevărată și acceptă ceea ce le iese în cale. Estre trist să realizăm că oamenii cred că niciodată nu-și vor întâlni sufletul pereche de aceea aleg să rămână lângă omul greșit. 

Este trist că noi, oamenii, nu ne știm valoarea.

Trebuie să învățăm să nu ne mai agățăm de oameni greșiți. Trebuie să încetăm să mai depunem efort pentru cei cărora nu le pasă de noi. Trebuie să încetăm să luptăm pentru oamenii care nu au nevoie de noi. Trebuie să încetăm să ne prefacem să există iubire, chiar dacă ea de mult timp a dispărut. Trebuie să încetăm să fim într-o relație doar de dragul de a fi.

Trebuie să încetăm să acceptăm ceva mai puțin decât iubire. 

Trebuie să ne ascultăm vocea din interior, ceea ce simțim și cum simțim.

Trebuie să încetăm să-i mai iubim pe cei care nu ni se potrivesc. Să devenim dependenți de cei care ne fac viața un coșmar. Să încetăm să mai prietenim cu cineva pentru că el/ea este bogat/ă și are succes.

Știm doar că toată astea nu sunt adevărate, atunci de ce continuăm în același ritm?

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.