×
De ce trebuie să te căsătoreşti atunci când nu eşti îndrăgostită

De ce trebuie să te căsătoreşti atunci când nu eşti îndrăgostită

Dragostea este foarte complicată. Uneori o ai și apoi o pierzi la fel de repede. Doar o clipă te-ai îndrăgostit nebuneşte, dar acum ceva s-a schimbat deja. Începi să-ți dai seama că sentimentele tale pentru această persoană nu sunt la fel de puternice ca și ele.

De ce oamenii nu mai iubesc?

Știința oferă răspunsul la acest lucru.

Dr. Fred Noor efectuează cercetări timp de 30 de ani, încercând să înțeleagă componenta evolutivă a procesului de pierdere a iubirii. Potrivit oamenilor de știință, oamenii își pierd dragostea în primele etape ale noii relații, înțelegând că partenerul lor nu este pregătit pentru o relație serioasă.

Adevărul este că natura ne-a programat creierul astfel încât să nu mai aprovizioneze hormonii pasiunii (testosteron și estrogen) atunci când ajungeţi pe scena unde căsătoria și familia devin obiective mai realiste. Acesta este așa-zisul sfârșit al lunii de miere, când începeți să vă uitați la partenerul dvs. într-o altă lumină, începeți să-l evaluați subconștient ca partener de viață și părintele copiilor dvs.

„Cercetările mele sugerează că fiecare etapă a iubirii – de la sentimentele inițiale ale euforiei amețitoare până la un parteneriat de durată – are un scop evolutiv ascuns”, notează Dr. Noor. – Într-un moment cheie în relație, unul sau ambii parteneri se confruntă cu o scădere a producției anumitor substanțe de „dragoste” în creier, care, de regulă, ne întunecă mintea. Aceasta este o caracteristică evolutivă importantă care permite oamenilor să facă un pas înapoi de la îndrăgostirea temporară, evaluând în mod obiectiv pe partenerul lor pentru rolul viitorului tatăl sau mamă a copiilor tăi. ”

Prin același „afect al substanţelor” din creier, omul de știință explică așa-numitele crize de 3 și 7 ani în relație.

„Dragostea pare o forță misterioasă, dar este complet explicată de știință. Cuplurile care nu se grăbesc să se căsătorească înainte de această primă etapă de îndrăgostire, probabil, vor rămâne împreună mai mult timp decât cei care se căsătoresc în timp ce se află încă în euforia simțurilor. Lucrurile bune se întâmplă celor care pot aștepta și încep să construiască relații puternice atunci când dragostea trece”.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.