×
De fapt, relațiile „perfecte” nu sunt deloc ideale

De fapt, relațiile „perfecte” nu sunt deloc ideale

Doar că oamenii care sunt în această relație nu încetează niciodată să crească și să se dezvolte.

Cu toții avem cel puțin un cuplu familiar a cărui relație arată perfect, nu-i așa?

Deci … toate astea sunt doar o mare neînțelegere.

De fapt, lucruri precum „relația perfectă” pur și simplu nu există. În această lume, pur și simplu nu există oameni care au totul și întotdeauna sunt  fără probleme în relație și care cunosc în prealabil răspunsurile la toate întrebările. Chiar și atunci când vedem doi oameni care, s-ar părea, să se completeze reciproc, ca două jumătăți dintr-un întreg, acest lucru nu înseamnă că nu există gropi sau capcane în calea vieții lor de familie. Deși legătura dintre ei ți se poate părea puternică, ca frânghia unei nave, ar trebui să știi că, ca toți ceilalți, au certuri, dezacorduri și neînțelegeri.

De fapt, există încă un lucru în care cuplurile „perfecte” sunt cu adevărat mai bune decât oricine altcineva.

De fiecare dată când au ceartă sau dezacord, se opresc la timp, în timp ce nu s-a spus încă nimic prea ireparabil, se așează la masă, fac ceai sau deschid o sticlă de vin și discută despre problema pe care o au până găsesc o soluție.

Din păcate, nu toate cuplurile posedă această abilitate, chiar dacă la început sunt îndrăgostiți unul de celălalt precum Romeo și Julieta. Dar cei care posedă această abilitate au o mare putere. Sunt puternici pentru că și-au dat seama că, pentru ca relația lor să fie de durată și să se împlinească, trebuie să crească și să se dezvolte împreună. Pentru că relația lor nu se îndreaptă spre niciun scop specific care poate fi atins și să se oprească aici, pentru că dezvoltarea lor este o călătorie minunată și încântătoare a vieții. Calea, al cărei sens este în sine.

Mai mult decât atât, atunci când există momente dificile pentru astfel de cupluri puternice, ei nu renunță, nu-și coboară mâinile, în schimb întâmpină problemele fiind spate la spate și trec prin cele mai negre benzi ale vieții lor împreună. În loc să fugă la primul semn de necaz, lăsându-și partenerul în urmă, se lipesc unul de celălalt și își dau reciproc puterea de care au nevoie pentru a depăși orice obstacol care se află în fața lor în viață. Când oamenii se iubesc cu adevărat, sunt dispuși să facă orice pentru a remedia ceea ce este rupt în relația lor și să o facă astfel încât să devină doar mai puternici după aceea.

Citește: 9 semne îngrijorătoare că ar trebui să îți reevaluezi relația cu partenerul

Iar dacă după o ceartă serioasă nu te simți suficient de motivat să lucrezi asupra ta și să încerci să ajungi la un fel de compromis cu partenerul tău, atunci este posibil să ai o relație cu persoana greșită. Dacă lângă tine este cu adevărat ”jumătatea ta”, atunci simți că, în timp ce sunteți împreună, ești capabil la orice fel de ispravă. Persoana iubită te va inspira și te va încuraja întotdeauna, ajutându-te să devii mai bun și să îți atingi obiectivele cu orice preț. Și tu vei face la fel pentru el, pentru că asta face o relație romantică cu adevărat foarte puternică. Susținere constantă, dragoste fără condiții și încredere incasabilă între doi parteneri – asta face ca relația să fie vie și reală.

Relațiile ideale într-adevăr nu există, dar există relații în creștere și în curs de dezvoltare. 

Ele sunt perfect imperfecte în orice.  Și, de fapt, acesta este cel mai minunat lucru la care nu poți decât să visezi: când există lângă tine o persoană care te va înveseli în orice competiție, va crește cu tine, va plânge cu tine și te va iubi împreună cu toate ciudățeniile și neajunsurile tale. O persoană dragă care poate privi în spatele zâmbetului tău larg și luminos, poate vedea durerea care se ascunde acolo și te poate ajuta să o depășești. Un partener fidel care îți va lua cu plăcere mâna atunci când vei avea nevoie de el și care va merge cu fericire alături de tine de-a lungul acestui drum incredibil plin de dureri și bucurii numit viață.

Poate că cuplurile perfecte nu există, dar dragostea adevărată este destul de reală.

Chiar dacă majoritatea oamenilor consideră că este doar un mit sau un basm pentru copii, există totuși printre noi cei care au norocul să o găsească. Și dacă ești unul dintre cei norocoși, încearcă să nu o iei niciodată de la sine.

Poate că acest adevăr va părea neplăcut pentru cineva, dar o relație cu adevărat lungă și fericită necesită o implicare incredibilă asupra ei și o muncă constantă atât asupra ei, cât și asupra ta. Pentru aceasta ai nevoie de capacitatea de a ierta, de a face compromisuri și de a-ți accepta partenerul așa cum este el.

Partenerul tău nu este în niciun caz o persoană ideală și nu poate fi, pentru că astfel de oameni pur și simplu nu există. Te va răni de mai multe ori , la fel precum vei faci și tu. Dar dacă vă iubiți cu adevărat unul pe altul, atunci veți fi gata să întâlniți orice încercare pe care vă pregătește viața – împreună. Și asta o să-ți facă relația perfectă și chiar dacă nu este perfectă, nici măcar nu vei observa.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.