×
Despre femei, altfel…

Despre femei, altfel…

La început fugi, faci gălăgie și încerci să demonstrezi ceva cuiva. Distrugi bariere, lupți, exprimi emoții și te distrezi din tot sufletul. Te lași pradă nopților albe… pentru a merge la o petrecere, pentru un sex pasional, pentru copii. Pentru ceva, pentru cineva, dar nu pentru tine. Puțin alcool, puțină nicotină, ceva dulcișor…

Iar într-o zi auzi întrebarea: „Cum mai reziști?” Tu dai din mână și spui: „Ușor! Mai mult machiaj și toate cearcănele dispar”. Însă știi și tu că atunci când te privești în oglindă observi că tinerețea veselă lasă pe chipul tău semne de rămas bun.

Iată-l, punctul „A”…

Creierul tău trece într-o nouă etapă – „de a demonstra”. Demonstrezi prietenilor, cunoscuților, lumii întregi până la urmă! Demonstrezi oricui, în afară de tine… Demonstrezi că poți.

Demonstrezi că poți să obții ceea ce vrei, că poți să fii insistentă, că poți să te dezvolți. Demonstrezi că poți să trăiești ca într-un film american. Demonstrezi că poți să arați că  modelele de pe copertele revistelor de modă.  Demonstrezi că poți să te odihnești așa cum se arată în reclamele despre vacanță. Demonstrezi că poți să lucrezi ca o super-mega-profi-lady-boss. Puțin și manipulezi (doar puțin) și dai bătăi de cap oamenilor din jurul tău.

Iar odată auzi din urma ta stringându-se: „Mi-e silă de tine!” Iar tu mândră te întorci și îi răspunzi: „Sunt problemele tale”. Însă undeva în adâncul sufletului tău înțelegi că are dreptate. Însă continui să demonstrezi, să demonstrezi, să demonstrezi…

Într-o bună zi te cerți cu șeful, familia, soțul, prietenii, copii. Îi trimiți naibii pe toți. Închizi cu putere ușa. Te îmbeți până nu te mai țin picioarele. Peste o zi găsești puteri în tine și îți ridici capul de pe pernă. Privești în oglindă picioarele obosite care se văd de pe pat, fața plină de cearcăne și îți spui: „M-am săturat!”

Iar aici vine punctul „B”…

Oboseala îți taie din viteză. Începi să trăiești și să simți pentru … tine! Nu îți iei prea multe responsabilități, nu încerci să demonstrezi ceva cuiva, nu faci scandaluri și îți ții emoțiile în frâu. Începi să taci și să asculți. Permiți să alegi pentru tine și nu pe tine. Îi lași pe ceilalți să trăiască așa cum își doresc ei. Cine și ce este în plus ignori. Filtrezi ceea ce ai în jurul tău. Protejezi.

Firele de păr alb nu le mai scoți cu penseta. În schimb le vopsești în diferite culori. Cu o cremă ușoară îți masezi ridurile. Acum și mâncarea o gătești cu plăcere.

Și nu contează cine și ce a spus odată. Cei cărora nu le place, trec pe alături. Iar tu pur și simplu trăiești, iubești și creezi. Te creezi pe tine și ceea ce este în jurul tău.

Savurezi
Pe tine. 
Și lumea din jurul tău.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.