×
Despre femei cărora nu le mai este frică

Despre femei cărora nu le mai este frică

Există femei cărora nu le mai este frică. Este târziu să le mai fie frică. Frică să nu fie pe plac. Să nu corespundă. Să nu ştie. Să nu reuşească. Să nu ştie să facă sarmale. Să deseneze corect liniile pe pleoape.

Lor nu este este frică să pună zeci de întrebări. Să pară banale. Ele au ce să îmbrace vara. Şi toamna, la fel. Nu este o problemă. În viaţa lor sunt mai puţin spaţii libere. Nu le este frică să fie directe. Pot fi strâmbe. Ştiu că ce e frumos e în interior. Nu le este frică să cadă. Pentru că de foarte mult timp sunt acolo, jos. Nu se ruşinează să plângă. De bucurie şi suferinţă. Şi să râdă din cauza asta tot pot.

Nu le este frică de firele albe de păr. Nici de riduri. Nu sunt ele primele. Şi acum zâmbesc. Nu le mai este teamă de ce gândesc ceilalţi. Colegii. Soacra. Oamenii.

Nu este indiferent dacă este spălat. Curăţat. Cu gluten sau fără. Ele mănâncă ce îşi doresc. Nu le mai este frică să facă asta noaptea. Şi nici ruşine nu le este. Ele ştiu că să fumezi şi să bei nu este dăunător. Este dăunător să nu respiri. Să nu îţi doreşti.

Nu le pasă. Dacă el a venit acasă la 18:30 sau la 21:00. Dacă el iubeşte. Sau se grăbeşte. Ce contează – el există. Lor nu le este frică să rămână singure. Sunt capabile să nu îl vadă pe cel care nu le observă. Să plece de la cel care le respinge.

Ele au ce să spună şi despre ce să tacă.

Şi pentru ce să se roage. Totul vine din suflet.

Lor nu le este frică să pară proaste. Grase. Slabe. Ele de mult au încetat să mai pară. Şi au început să fie.

Să facă ce le place. Să îi iubească pe cei care le iubesc. Să doarmă cu cei alături de care nu adorm. Chiar dacă îşi doresc foarte mult.

Vorbesc direct. Dar nu exagerează. Îşi ţin spatele drept. Privesc printre degete idioţii. Ascultă liniştea.

Ciocolata amară pentru ele este dulce. Ele preţuiesc timpul. Dimineaţa. Ziua. Noaptea. Ele nu îşi obligă fiica. Nu îşi obligă fiul. Ele sunt ocupate cu treburi. Personale. Ele pot să fie ele. Însuşi.

Nu îşi mai învinovăţesc tatăl. Îşi iubesc mama. Nu le este frică să moară. Pentru că trăiesc.

Există femei cărora nu le este frică.

Eu, e încă devreme. Sau poate frică.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.