×
Diferența între a face sex și a face dragoste

Diferența între a face sex și a face dragoste

Atunci când o relație ajunge la intimitate, mulți își doresc să primească rapid și calitativ satisfacție, astfel distrugând relația. Pentru a nu risca, trebuie să stabilim clar ce înseamnă să faci sex și ce înseamnă să faci dragoste.

„Reparația” relației

Primul pas către un amor pasional este să discutați condițiile ambilor parteneri. Ține minte că femeia/bărbatul de care te-ai îndrăgostit, cel mai probabil, nu este la fel ca la începutul relației voastre. Lumea nu stă pe loc, ea se dezvoltă, la fel și noi. Încearcă să descoperi persoana care ți-a devenit partener – și să știi că va continua să se schimbe cu trecerea timpului. Porți responsabilitate pentru el/ea ca un partener de echipă, terapeut și cel mai bun prieten în aceeași persoană. Lăsându-i libertatea să se dezvolte și să vă împărtășiți unul altuia experiența obținută, veți reuși să aveți permanent o relație nouă și interesantă. Astfel, pasiunea dintre voi doi va fi mai matură și mai profundă.

 

Nu te uita după relațiile altora

Multe relații se rup din cauza că partenerii își compară viața sexuală cu cea a altor cupluri. E cea mai mare greșeală. Fiecare cuplu e unic în felul său. Pentru a înceta să mai faci sex și să începi să faci dragoste trebuie să încetezi să mai faci comparații.

Prietenii voștri pot simți apropierea sexuală în fiecare zi fără motive și fără să creeze o legătura puternică care este în relația ta, chiar dacă faceți amor doar o dată pe săptămână. Probabil, prietenii tăi sunt mulțumiți. Întrebarea este dacă tu ești mulțumit?

Discutați despre asta

Vei auzi asta de sute și mii de ori pentru că este într-adevăr important: discutați unul cu celălalt. Comunicarea este cheia unei relații sănătoase. Pentru a trece de la sexul tehnic la dragoste, trebuie să vorbiți unul cu celălalt. Discuțiile nu trebuie să fie întotdeauna profunde. Pur și simplu întreabă-ți partenerul dacă simte nevoia de a face dragoste – e mult mai ușor decât să stai la dubii ce să faci atunci când se stinge lumina în dormitor.

Acordați-vă timp

Momentele și lucrurile frumoase au nevoie de timp. Ai răbdare cu partenerul tău și în dezvoltarea relației voastre sexuale. Dacă dorințele tale și necesitățile partenerului tău nu întotdeauna coincid, găsește alte metode de a fi apropiați, până când totul nu se va duce pe apa sâmbetei. Și nu uitați să vorbiți unul cu celălalt!

Indiferent dacă îți place sau nu să faci mult amor, ține minte că întotdeauna calitatea e mai importantă decât cantitatea. Respectul reciproc și iubirea se pot transforma într-o relație puternică, care va dura ani întregi.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.