×
Dragă Femeie, tu nu ești datoare nimănui cu nimic…

Dragă Femeie, tu nu ești datoare nimănui cu nimic…

În 2018 cea mai mare dorință a mea este ca femeile să înțeleagă ce putere au, despre valoarea lor și să aibă încredere în ele. Am auzit multe istorii de la prietenele mele, care își pierdeau încrederea în sine din cauza cuvintelor sau acțiunilor bărbaților. Erau mințite, înșelate, manipulate, forțate să se simtă vinovate. Am trecut și eu prin asta.

Însă noi trebuie să ne împotrivim acestor acțiuni.

Toți cunosc scenariul standard: bărbatul plătește pentru tine la cafenea și în restaurant, te ascultă, îți face complimente. Și brusc, datorită bunătății sale, el începe să creadă că are dreptul că se comporte cu tine așa cum vrea el. De parcă dacă ți-a cumpărat ceva, atunci obține dreptul să se folosească de corpul tău. Și dacă nu mergi acasă la el după întâlnire, el te înjură și pleacă, făcându-te să crezi că ai comis vreo greșeală. Atunci când tu îi spui „nu”, el începe să spună că ar merita ceva de la tine.

Iar tu te simți prinsă în capcană. Te simți vinovată și nu știi ce să faci.

Orice ar fi, tu nu îi ești datoare cu nimic.

Și asta nu se limitează doar la întâlniri. Suntem jignite sau forțate să ne simțim vinovate atunci când politicos refuzăm să mergem undeva. „Mândră, da?” sau „Asta nici măcar nu e o întâlnire”. Iar asta nu este decât ego-ul rănit al bărbatului, nimic mai mult. Nu o lua personal. El pur și simplu nu știe cum să comunice matur și cum să accepte un refuz.

Nicio sumă de bani, complimente sau cadouri nu dă dreptul unui bărbat să se comporte cu tine înjositor sau să te transforme într-un obiect.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.