×
Dragoste fără afecțiune: 4 cele mai bune moduri de a iubi fără condiții

Dragoste fără afecțiune: 4 cele mai bune moduri de a iubi fără condiții

O astfel de iubire ne permite să realizăm că idealul nu există, respectiv este mai bine să căutăm în neideal.

Dragostea nu are limite, forme sau condiții. Dacă am putea să înțelegem acest lucru, atunci nu am avea nevoie să cumpărăm înghețată și să petrecem serile privind filme triste despre dragoste, în timp ce suntem copleșiți de autocompătimire.

Cel mai periculos ucigaș al relațiilor se numește „afecțiune”. Acest sentiment urât, gelos și exigent la început simulează dragostea, dar apoi își arată toată natura sa adevărată.

În plus, recunoaștem atașamentul ca fiind un fel de „dependență”, deoarece, prin atașarea față de o persoană, începem să credem că nu putem trăi fără ea. Aceasta este o amenințare pentru noi. Într-o stare de iubire puternică, suntem capabili să uităm de importanța propriei noastre personalități, pentru că pe primul loc punem necesitățile persoanei iubite.

Dacă ne confruntăm cu o dragoste necondiționată, durerea dependenței încetează să ne influențeze. În acest caz, acceptăm oamenii cu toate avantajele și dezavantajele lor. Dacă nu suntem capabili să facem acest lucru, atunci vom începe să aplicăm forțele pentru a schimba această persoană. La urma urmei, suntem în puterea iluziei, deci, știm mai bine de ce are nevoie. Adesea, din acest motiv, relațiile devin nesănătoase.

Nu este ușor să te abții de la transformarea unui sentiment de dragoste pură într-un atașament. Dar mai jos vor fi descrise 4 moduri secrete de a evita acest lucru.

1. Întreabă-te cum te-ai simțit prima dată după întâlnirea cu persoana iubită.

Dacă nu reușești să îți amintești acest lucru, atunci acesta poate fi considerat un semnal de alarmă.

Pentru prima dată când simțim „dragoste” pentru cel ales, ne simțim incredibil de liberi și fericiți. Sentimentele noastre devin mai puternice, iar conștiința noastră luminează ideea că totul merge „așa cum ar trebui”.

Nu trebuie să uiți de acest lucru și cum te-ai simțit în acest moment, mai ales când iubitul tău nu este în preajmă. Este necesar să înțelegi că iubirea ar trebui să crească simțul recunoștinței față de viață atunci când te gândești la această persoană specială pentru tine.

2. Dragostea este nesfârșită, incomensurabilă.

Dacă iubim pe cineva cu adevărat, sentimentul nostru nu ar trebui să aibă limite. Trebuie să fim capabili să iubim o altă persoană cu atât de multă sinceritate încât doar gândul la el să ne facă fericiți.

Dacă începem să experimentăm atașamentul față de cineva, dorim ca acesta să fie în permanență aproape de noi. Simțim nevoia atât de puternică de a face acest lucru încât uităm de darul singurătății. Nu este suficient pentru noi să știm pur și simplu unde este acum. Și în aceasta constă pericolul.

Odată ce ne dăm seama că dragostea nu are sfârșit și că poate fi simțită chiar și între lumi și la fundul mărilor, ne dăm seama cât de importantă este libertatea și spațiul personal, atât pentru persoana iubită, cât și pentru noi înșine.

3. Dragoste fără convenții – înseamnă să accepți imperfecțiunea.

O astfel de iubire ne permite să realizăm că idealul în lume nu există, ceea ce este ideal mai bine să căutăm în neideal. Să te atașezi de o persoană înseamnă să începi să-l critici, să-l condamni și să încerci să controlezi.

Și dacă într-un moment vei descoperi că ai început să i-ai decizii pentru persoana iubită, să-i citești moralitatea și notația și să te superi de faptul că acțiunile sale nu corespund așteptărilor tale, să știi că ești deja pe calea care duce la suferință.

Experimentând dragostea necondiționată, nu vei ajunge niciodată pe drumul afecțiunii. A iubi fără convenții înseamnă să iubești o persoană cu toate că are dinții strâmbi și degetele ciudate.

Apoi, simți dragoste pentru tot – și fața lui zdrobită după somn și aroma micului dejun pregătit de el … Și pentru modul în care el reușește să-și rezolve problemele și pentru modul în care plânge și chiar pentru modul în care începe să se înfurie când lucrurile nu merg bine.

Dragostea necondiționată este plină de răbdare, bunătate și compasiune nelimitată în toate domeniile vieții. Aceasta oferă spațiu persoanei iubite și îți permite să te salvezi singur. Aceasta este plină de recunoștință față de tot ceea ce există și pentru tot ceea ce se va întâmpla vreodată.

4. Dragostea necondiționată cuprinde totul.

Și asta înseamnă că trebuie să te iubești și pe tine însuți. Adică, nu ar trebui să uzi grădina unei alte persoane, dacă grădina personală este aproape uscată.

Dragostea fără condiții este imposibilă fără iubirea de sine și acceptarea de sine.

Dragostea necondiționată are o forță atât de puternică încât într-o zi ne va face pe toți liberi de toate afecțiunile bolnave. Va vindeca toate rănile și va deschide calea spre viața reală.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.