×
E timpul să te iei în mâini și să te întorci la tine

E timpul să te iei în mâini și să te întorci la tine

Cel care merge pe calea Focului trebuie să aibă încredere în Sinele său Profund și să-l urmeze, oricât de ciudat ar părea uneori din exterior.

Totul se întâmplă în viață.

Uneori ești în vârf, alteori ești jos. Uneori ești o sursă de energie pentru alții, iar uneori nu ai nimic de dat, te simți gol. Se întâmplă să fii impecabil în cuvinte și acțiuni, se întâmplă să faci greșeală după greșeală. Uneori – ești extrem de egoist, iar după un timp – chiar sacrificiul și iubirea necondiționată. Acest sinusoid are amplitudini diferite pentru oameni diferiți.

Trăim într-o epocă a consumului.

Majoritatea oamenilor privesc relațiile la fel: dacă există ceva de consumat, dacă este „gustos”, atunci sunt atrași de sursa de consum. Dacă oamenii care te înconjoară te-au mâncat, te-au încercat, devii neinteresant.

Se pare că ai demonstrat deplină deschidere și sinceritate – dar, dezvăluindu-te astfel complet, te-ai dovedit a fi un „om fără secret”, ceea ce înseamnă deja (după cum li se pare) înțeles, studiat, cercetat. Când am fost devastați cu sacrificiu, „în numele aproapelui nostru” – vai, vecinii noștri vor pleca să caute pe altcineva.

Când ești gol, „spiritual”, necreativ și lipsit de bucurie, când, după cum ți se pare, „am dat totul altora”, și nu se naște nimic nou – cine te va observa, cine are nevoie de tine așa? Va putea cineva să vină să vă umple cu sufletul, să vă sprijine, să vă dea de băut, să fie doar cu voi? Așa gândești într-o recesiune.

Cei care au fost numiți prieteni nu observă, nu răspund, parcă nu existați deloc pentru ei, firul de legătură se pierde… Iubiții cu căldură devin indiferenți, claritatea, lumina, comunitatea părăsesc relația…

Din ce în ce mai des aud povești despre cum artiști celebri, predicatori celebri, mari scriitori, care și-au dat tot sufletul muncii lor, lasă viața cu un sentiment de neînțeles, lipsă de pretenție și singurătate.

Când ai o recesiune, ți se poate părea că viața a fost deja trăită, tot ce ai putut face, ai făcut și cel mai important lucru nu s-a întâmplat, nu s-a întâmplat.

Puteți citi într-o carte sau pe internet că „dintre multele păreri despre mine, cea mai corectă este părerea celui care mă iubește cel mai mult”, dar în acel moment vi se va părea că acest lucru iubitor, înțelegător și persoana acceptata în viața ta nu-i și nu va fi niciodată… Adică nu mai sunt cei pentru care… are sens să faci ceva, care să te încurajeze și să te adună atunci când viața te va duce pe margine.

Rămâne să construiești din nou o verticală în tine, să-ți găsești Centrul, pe Dumnezeu în tine, să-ți găsești impermanența permanentă… La urma urmei, odată ai fost de acord să mergi pe această cale. Așa, așa să fie. Deci, așa cum este. Acceptați doar că această sete nu poate fi potolită de niciunul dintre oameni…

Cel care merge pe calea Focului trebuie să aibă încredere în Sinele său Profund și să-l urmeze, oricât de ciudat ar părea uneori din exterior. Vei arăta detașat, nesociabil, trist. Nu cădea în încercările de a te „prinde” și de a te „răsturna”. Este timpul să te unești și să te întorci la tine. Simte propria ta valoare pentru tine, valoarea vieții tale, lumea ta interioară.

Acesta este momentul în care trebuie să te întorci la tine din relațiile cu oamenii. Nu urmăriți ceea ce este evaziv, nu căutați ceea ce nu mai există. Întoarce-te la tine, adună-te, valurile Oceanului tău în acest moment se întorc înapoi.

Aceasta este o anumită etapă din viața sufletului tău. Acceptă-l ca pe un Dar Divin, cu recunoștință.

Citește și care sunt cele 8 reguli ale lui Arthur Schopenhauer pentru a fi fericit

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.