×
Iartă- te pentru toate acele momente când ai iubit persoane nepotrivite

Iartă- te pentru toate acele momente când ai iubit persoane nepotrivite

Iartă-te pentru că i-ai permis să rămână în viața ta mai mult decât e necesar.

Tu ai tot ce-ți trebuie. Întotdeauna a fost așa. Poate că te-ai îndrăgostit de o persoană nepotrivită care te-a făcut să crezi că e ceva în neregulă cu tine. S-ar putea să fi trecut printr-o relație în care ai fost mereu comparată cu alte fete, încercând să te transformi într-o persoană care nu ești. Poate că lângă tine era o persoană care nu putea să-ți aprecieze cu adevărat calitățile, pentru că lui însuși îi lipseau acestea.

Poate că ai ales acei bărbați care au făcut totul ca să crezi că ești atât de ușor de înlocuit. Și în cele din urmă ai început să te îndoiești de tine și de valoarea ta…

Cu toții facem asta. Cu toții uităm uneori că lucrurile pot fi mult mai bune în viața noastră și că merităm mult mai mult. Cu toții facem concesii celor pe care vrem să-i ținem aproape. Cu toții căutăm scuze pentru persoanele pe care ne bazăm în viitor. Însă dacă te simți în mod constant insuficient de bine, indiferent de ceea ce faci, atunci trebuie să spui „stop”.

Pentru că nimeni nu merită să simtă că cele mai bune calități ale sale nu vor îndeplini niciodată standardele superficiale ale cuiva sau criteriul nerealist al iubirii cuiva. Nimeni nu merită să fie tratat ca și cum ar fi o persoană de clasa a doua. Și nimeni nu merită să-și petreacă cele mai bune zile încercând să dovedească cuiva valoarea sa.

Așa că iartă-te pentru toate momentele în care ai încercat să salvezi această relație, pentru că ai crezut că lucrurile s-ar putea schimba.

Iartă-te că i-ai lăsat pe acești oameni să rămână în viața ta mai mult decât este necesar.

Iartă-te pentru că ai pus sufletul în acele persoane care nici măcar nu și-au planificat viitorul împreună cu tine.

Iartă-te pentru că ai crezut cuvintele și nu ai acordat atenție acțiunilor.

Pentru că așa înveți, și în mod ironic, așa îți dai seama care este valoarea ta. Atunci începi să-ți auzi vocea interioară, care strigă literalmente de fiecare dată când cineva îți ignoră valoarea. Atunci, mintea ta nu te lasă să dormi noaptea, implorând să părăsești această persoană, iar inima ta se închide brusc, deoarece toate certurile dintre voi se termină cu declarații de dragoste de scurtă durată și false. Acest lucru se întâmplă tuturor celor care nu primesc o atitudine respectuoasă față de ei înșiși.

Deci, iartă-te pentru acele momente când ai luptat pentru persoane nepotrivite, pentru că în cele din urmă acestea te-au făcut să înțelegi pentru ce merită cu adevărat să lupți. Acestea te-au învățat că nu vei fi niciodată suficient de bună pentru persoana greșită, dar pentru o persoană potrivită cu tine vei fi întotdeauna așa cum ar trebui să fii.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.