×
Împreună, le obții mai repede: silueta și succesul!

Împreună, le obții mai repede: silueta și succesul!

Nu vom vorbi astăzi despre tocuri și corset, deși subiectul siluetei perfecte își trage obârșia din cam aceeași epocă în care corsetul era un must-have în orice casă. În rândurile de mai jos vom trata pe scurt legătura cauză-efect dintre silueta fizică a unei persoane și succesul cunoscut de aceasta.

Contemporanietatea a pus note și a inclus standarde pentru aproape orice, inclusiv pentru aspectul fizic al corpului uman. „Talia perfectă” a devenit o țintă pentru sute de milioane de femei și bărbați, care s-au dedat luptei pentru obținerea unui calificativ superlativ în privința propriului corp. Competiția dată, fie că este derulată în mod organizat, fie în mod individual, presupune stabilirea unui țel bine raționalizat și efectuarea unui efort permanent în scopul realizării lui. Deci silueta „de vis” presupune din capul locului cel puțin două lucruri: voință și efort, adică muncă.

Voință și muncă? Parcă am mai întâlnit undeva aceste două condiții. Da, exact! În una din cele câteva definiții ale succesului. Cel mai popular concept al succesului este formula 10% talent și 90% muncă, e clar. Mai mult ca atât, din practica noastră personală cunoaștem că cei mai de succes oameni sunt persoane cu o voință puternică sau foarte puternică. Și cu scopuri clare, desigur.

Ce legătură există totuși între siluetă și succes?

Ei bine, obținerea siluetei ideale și obținerea succesului personal (sau profesional) utilizează itinerare identice. De cele mai multe ori, chiar și instrumente identice.

Valabil pentru ambele lucruri, primul pas este acela de a fi conștient în totalitate de ceea ce ai, de ceea ce faci și încotro vrei să te îndrepți. Odată ce ai înțeles că sănătatea ta are nevoie de o schimbare pe care o meriți sau și imediat ce ai făcut-o trebuie să o menții, trucul numărul unu este să îți găsești persoanele potrivite care să știe cum să te motiveze și să te susțină în această luptă. Adesea un antrenor bine pregătit va ști să facă diferența între bine și rău, între boală și sănătate și între eșec și succes.

Exact ca și în cazul drumului de atingere a succesului, persoanele care obțin rezultate sunt persoane care muncesc mult. Din muncă sistematică se naște disciplina, iar disciplina este temelia succesului în orice domeniu. Impunerea unor limite și stabilirea unor obiective, fie ele alimentare, ce țin de mișcare, de regimul de odihnă etc. înseamnă neapărat și creșterea stimei de sine, fapt care transformă orice persoană într-o versiune mai bună, mai ambițioasă. Prin extensie, putem afirma deci, că disciplina alimentară și efortul fizic sunt două componente deduse ale succesului, iar reconfigurarea masei corporale nu înseamnă doar rezultatul fizic, ci și o victorie psihologică.

Succesul mai înseamnă și performanță întreținută. De aceea, o persoană de succes, odată ajunsă pe podiumul dorit, nu poate să se lipsească de factorii care i-au determinat ascensiunea. E ca și cum ai cumpăra cel mai performant laptop existent, însă ai ignora necesitatea unui încărcător pentru laptopul respectiv.

În loc de concluzie, vă invit să studiați nițel lumea dimprejurul vostru și să observați ce siluete au cei mai de succes oameni pe care îi cunoașteți.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.