×
Inima nu greșește niciodată…

Inima nu greșește niciodată…

În trecut eram sigură că trebuie să cunoști persoana, înainte de a începe o relația cu ea, fie de prietenie, de afaceri sau amoroasă. Eram sigură că trebuie să afli care-i sunt valorile, să o clasezi într-o anumită categorie, să-i identifici ideologiile…

Acum însă cred că trebuie să simți acea persoană. Iar acest lucru nu se învață. Vine de la sine. Sau nu. Probabil este legat de faptul că începi să te simți pe tine. Cu cât mai mult te simți pe tine, cu atât mai bine îi simți pe cei din jur.

Creierul minte. Sunt activate anumite scuturi psihologice de protecție, filtre de acceptare, informații false, criterii subiective. Iar tu culegi toate aceste informații, le analizezi și faci concluzii… Și pierzi sensul – chiar dacă intuitiv simți cum este acea persoană.

Prea multe lucruri la suprafață… În spatele unui chip ironic și satiric se ascunde un suflet sensibil. În spatele unui chip dur și independent – o ființă firavă. În spatele agresivității – durere incredibilă și frică.

Aceste lucruri nu le vei înțelege dacă nu vei asculta ce spune cealaltă persoană. Oamenii sunt marcați de rănile pe care i le-au provocați alții. Din acest motiv, nu întotdeauna acțiunile noastre spun adevărul.

Doar inima niciodată nu greșește. 

Autor: Lilia Arhemcik

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.