×
Intimitatea este ca permisiunea de a-ți atinge sufletul, nu corpul

Intimitatea este ca permisiunea de a-ți atinge sufletul, nu corpul

Ce-ți vine în minte când pronunți cuvântul „intimitate”?

Îți imaginezi intimitate fizică, nu-i așa? Relații sexuale, atingeri senzuale, îmbrățișări fierbinți, respirație intermitentă, căldură, plăcere, excitare, pofta, dorința sexuală, dorința.

Nu ești primul și nici ultimul care are astfel de gânduri. Intimitatea este un concept pe care majoritatea oamenilor îl confundă adesea cu sexul, chiar dacă știu ce înseamnă cu adevărat. Din anumite motive în capul nostru, intimitatea ne amintește întotdeauna de contactul fizic cu o altă persoană.

Dar uite care-i treaba. Poți avea o relație sexuală cu cineva, poți fi apropiat fizic, dar tot nu e o intimitate. Pentru că adevărata intimitate nu are nimic de-a face cu contactul corporal – sărutul, sexul, ținutul de mână, îmbrățișările și mângâierea. Chiar dacă toate acestea sunt valabile, nu vei simți niciodată adevărata intimitate până când nu-ți deschizi inima unei alte persoane și o lași să intre în sufletul tău.

Și totul pentru că intimitatea nu e doar o atingere. Intimitatea înseamnă cunoașterea reciprocă profundă și înțelegerea reciprocă. Este arta de a te conecta la un nivel atât de profund încât se pare că te uiți în sufletul partenerului tău. Aceasta este libertatea de minciuni, lacune, de toate temerile și interdicțiile sale. Este dorința de a renunța la tot, prezentându-te în fața partenerului complet gol, vulnerabil, rănit și speriat.

Intimitatea este într-adevăr inseparabilă. Ideea este de a avea curajul de a lăsa pe cineva să știe că este totul pentru tine.  E vorba de curajul de a iubi o altă persoană din toată inima. E vorba de a-i arăta toate părțile tale. Să știi că în brațele lui ești în siguranță.  E vorba de a fi liber.  Liber să fii cine ești. Liber să-ți urmezi chemarea inimii.

De aceea intimitatea adevărată este atât de rară, mai ales în zilele noastre.

Aceasta nu apare între doi oameni după o conversație drăguță la prima întâlnire. Nu apare în primele luni de relație. Uneori nici măcar nu e după ani de zile în care două persoane au fost împreună. A fi aproape este înfricoșător și unii oameni nu sunt la fel de curajoși ca alții.

În plus, este nevoie de mai mult decât timp pentru a dezvolta intimitatea. Aceasta are nevoie de dragoste pură, onestă, copilărească, sprijin necondiționat, angajament, loialitate și încredere. Trebuie să fii pregătit să accepți neajunsurile celuilalt, să vă iubiți unul pe altul așa cum sunteți, să vă iertați unul pe altul pentru fiecare greșeală pe care o faceți și să mergeți mai departe indiferent de ce se întâmplă. Ar trebui să fii pregătit să înveți lecții de viață din fiecare situație și să le folosești pentru a întări relația voastră.

  • Trebuie să vrei să cunoști cealaltă persoană uitându-te în sufletul lui.
  • Trebuie să fii pregătit să-l accepți așa cum este.
  • Trebuie să fii pregătit să înțelegi că poți deveni aproape în ciuda tuturor diferențelor tale.
  • Trebuie să fii pregătit să-ți scoți armura.
  • Trebuie să fii pregătit să fii liber.

Deci, ești pregătit? Ești gata și vrei să-ți deschizi sufletul pentru a lăsa o altă persoană să intre în el?  Ești gata să fii văzut și cunoscut așa cum ești cu adevărat?

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.