×
Învață să te desparți de cei care…

Învață să te desparți de cei care…

Cred că trebuie să te desparți de toți cei care nu te mai prețuiesc și nu prețuiesc relația cu tine. Cu angajatorul, cu ruda, cu un prieten, cu soțul, cu partenerul, cu un client, cu o firmă, etc.

Să recunoști valoarea partenerului tău și a ceea ce se întâmplă între voi – e fundamental pentru orice relație. Când când vă prețuiți unul pe celălalt, veți tinde să rezolvați problemele, să treceți peste neînțelegeri și să vă îmbunătățiți relația.

Oamenii au tendința să se obișnuiască. Capacitatea lor de adaptare le permite să accepte toate condițiile vieții și, în general, să trăiască. Însă oamenii se obișnuiesc cu binele așa cum se obișnuiesc și cu răul. Binele devine o obișnuință și nu mai este apreciat: cineva începe să nu-și mai prețuiască partenerul și păstrează relația doar din „datorie”. „Bucură-te că ești cu mine”, „mulțumește-te că muncesc pentru tine”, sau „roagă-l pe Dumnezeu să rămân clientul tău”, etc.

A venit timpul să faci schimbări. Dacă nu ești auzit. Dacă sinceritatea nu duce la apropierea dintre voi. Dacă nu te mai simți apreciat și prețuit de partenerul tău. Trebuie să faci schimbări.

Fiecare persoană din viața noastră poate fi schimbată, dacă nu ține la această relație pe care o avem. Doar dependența poate să mai țină pe cineva alături de noi cu orice preț.

Însă o relație este construită de două persoane care trebuie să se prețuiască reciproc.

Autor: Lilia Ahremchk

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.