×
Îți faci doar mai rău atunci când îi scrii din nou

Îți faci doar mai rău atunci când îi scrii din nou

Și de fiecare dată – mai mult și mai mult. Când nu te poți gândi la altceva decât dacă vei primi răspuns, dai controlul asupra ta altei persoane. Controlul asupra emoțiilor și sentimentelor tale.

Știi asta, nu-i așa? Că te simți rău și rănită lângă el. Că nu este al tău și nu va fi niciodată al tău …

Știi cum inima se micșorează de fiecare dată când îi recitești mesajul și îi dai clic pe „Trimite”. Ar trebui să înțelegi că s-ar putea să nu răspundă, și, cel mai probabil, așa va face…

De ce continui să te torturezi? De ce scrii din nou, dacă aceasta – îți face și mai dureros? În speranța că îți va oferi „5 minute” și va continua conversația? Sau va scrie ceva frumos, îți va face un compliment? Sau, în general, „limita viselor”: te invită la o plimbare și petrece câteva ore cu tine înainte să dispară din nou fără urmă timp de câteva săptămâni?

De fiecare dată când îi scrii, te rănești doar pe tine. În același timp, te poți liniști cât de mult îți place că acesta este doar un mesaj, este în regulă dacă nu răspunde, dar …

Dar asta nu schimbă esența. La urma urmei, în adâncul tău știi că te înșeli pe tine însuți. Îți dai seama că nu e doar un mesaj. Aceste cuvinte înseamnă prea mult pentru tine, în acest mesaj ai pus o speranță timidă, vise îndrăznețe…

Nu te poți gândi la nimic și să faci nimic până nu-ți răspunde? Va dura doar cinci minute, iar tu deja te panichezi: „Mi-a citit mesajul și încă nu mi-a răspuns! Ignoră sau…” În 10 minute, vei fi destul de sigură că a decis să nu-ți răspundă. Și într-o jumătate de oră, vei începe să te urăști pentru că ai trimis acest mesaj nefericit. Te vei simți umilită și confuză. Vei fi nervoasă și supărată. Vei regreta ceea ce ai făcut și, în același timp, vei spera că își va aminti de tine …

De ce să alergi după un om care nu te apreciază, se îndoiește, gândește, nu s-a decis încă și așa mai departe? Cum poți lăsa pe cineva să-ți influențeze astfel stima de sine? Totul e în capul tău- nu e destul de inteligent, amuzant, drăguț sau talentat, nu-i așa?  De ce ziua ta ar trebui să devină rea doar pentru motivul că o persoană ocazională din viața ta nu-ți răspunde.

Data viitoare când simți un îndemn copleșitor de a-i scrie, gândește-te la modul în care te va afecta răspunsul (sau, mai probabil, niciun răspuns). Dacă răspunde întotdeauna cu monosilabe, iar corespondența se termină după câteva propoziții, ceea ce te face să te simți incomod, atunci risipirea energiei asupra lui este pur și simplu o prostie. Să reflectezi la fiecare cuvânt, să-ți faci griji, să suferi… Pentru ce?

Dacă are un obicei „drăguț” de a nu răspunde la mesajele tale săptămâni întregi, atunci cu siguranță nu merită nici măcar un minut de atenție și cu atât mai mult – textul tastat al mesajului.

Dacă îți răspunde, cât timp vei fi fericită? Cinci minute în timp ce citești răspunsul? Apoi ce urmează? Din nou zile și săptămâni de griji când te ignoră, nu-și amintește de tine? Crede-mă, o astfel de persoană nu merită eforturile tale. E timpul să mergi mai departe. Meriți ceva mai bun.

Îți faci doar mai rău atunci când îi scrii din nou. Și de fiecare dată – mai mult și mai mult. Când nu te poți gândi la altceva decât dacă vei primi răspuns, dai controlul asupra ta altei persoane. Controlul asupra emoțiilor și sentimentelor tale. El îți poate face cu ușurință ziua ta proastă fără să miște un deget.

E timpul să te întrebi, „De ce ai nevoie de toate astea, de fapt? Pentru cinci minute de auto-înșelăciune?”

Fă-ți o favoare și lasă telefonul deoparte. Închide caseta în care urmează să tastezi un mesaj. Sau cel puțin scrie la cineva care va fi încântat de tine, care te apreciază și te respectă. Celui pe care îl meriți cu adevărat și alături de care-este cald și te simți fericită.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.